Filles, germans i parelles: les connexions familiars dels investigats del cas Assut

El sumari del cas Assut revela l'ús de familiars per part d'alguns dels investigats per a tractar d'ocultar el rastre dels diners

El cunyat de Rita Barberá, José María Corbín, investigat en el cas Assut / À Punt NTC

El sumari del cas Assut revela l'ús de familiars per part d'alguns dels investigats per a tractar d'ocultar el rastre dels diners. Descendents i parelles apareixen en la instrucció com a beneficiats.

La relació familiar més evident és la del cunyat de l'exalcaldessa de València Rita Barberá. La investigació policial apunta al fet que, com a marit de la germana de l'exalcaldessa, José María Corbín hauria gaudit d'avantatges per a facilitar a la trama operacions molt sucoses.

De qui va ser portaveu del PSPV al consistori i exsubdelegat del govern espanyol, Rafael Rubio, la investigació destaca que bona part dels seus beneficis, superiors als 300.000 euros, haurien passat per la caixa de seguretat llogada, amb la seua esposa. Ho hauria fet per diversos comptes, alguns d'una filla, amb ingressos inferiors a 2.000 euros durant almenys huit anys.

Segons el sumari del cas Assut, qui més comissions hauria repartit entre la família va ser, segons els investigadors, el vicealcalde Alfonso Grau, qui hauria creat amb les seues filles la societat Edificio Familia 3000, que els tres haurien utilitzat per a blanquejar diners.

Per tal d'amagar el moviment dels diners, Grau hauria rebut moltes comissions en comptes que una de les filles, i el seu marit, tenien als Estats Units. La investigació assenyala que ho va fer durant diversos anys i sempre amb ingressos inferiors a 3.000 euros.

Una altra filla de Grau hauria intentat, sense èxit, obrir un compte a França. No li deixaren, perquè va aportar documents falsos. Per tot això, la instrucció considera les dues filles responsables d'alguns delictes de son pare: blanqueig, falsedat i suborn.

També et pot interessar

stats