La il·lusió i el nerviosisme pels premis marca la jornada de les fogueres infantils

El jurat té en compte aspectes com el cromatisme o el contingut literari de la crítica. A partir de les 17:00 hores es coneixerà quin és el millor monument

Membres del jurat valora el monument infantil que ha plantat enguany La Condomina
Membres del jurat valora el monument infantil que ha plantat enguany La Condomina / À Punt NTC

Entre la il·lusió i el nerviosisme. Així passen la jornada les 89 comissions infantils d’Alacant, que este dijous a la vesprada sabran quina és la millor foguereta d’enguany. Els monuments ja estan enllestits, a l’espera que passe el jurat a partir de les nou del matí per a prendre nota dels detalls de les fogueres que han plantat les comissions infantils. El veredicte es desvelarà a les cinc de la vesprada.

La ciutat viu el seu primer dia gran de festes, amb els primers visitants impacients per veure de prop els monuments.

Pel que fa als comissionats, mentre els menuts esperen saber com quedarà el seu monument, els adults ultimen els detalls de les fogueres grans, que hauran d’acabar-se al llarg de la nit, perquè demà divendres les valorarà el jurat. Enguany la plantà s’ha avançat, de fet este dimecres, un dia abans de la Plantà oficial, moltes fogueres ja havien pres forma i els remats estaven pràcticament muntats al final del dia.

La nit ha sigut frenètica a les fogueres. Finalment, la pluja no va fer acte de presència, a pesar que en alguns moments de la vesprada i la nit es veia prop l'aparat elèctric que deixava la tempesta que es va aproximar a la ciutat, però que finalment es va desplaçar a la mar i no va deixar caure ni una gota sobre Alacant.

Una vegada acabades de plantar les fogueretes, este dijous la impaciència es respira als racons, especialment en les tretze comissions que militen amb els seus monuments infantils d'Especial. Es tracta d'una situació nova per als menuts d’Òscar Esplà, que enguany debuten en la màxima categoria. 

El jurat té en consideració aspectes com la creativitat, el cromatisme dels ninots i del conjunt del monument o, en el cas concret de les infantils, el contingut literari dels cartells de la crítica. Aspectes que tenen en compte i anoten, però dels quals no donen cap pista, ni als mitjans de comunicació ni tampoc a les comissions durant la visita, perquè el procés de valoració siga el més objectiu possible.

També et pot interessar

stats