Els ruixats dispersos en la Plantà, única amenaça de l’oratge per Fogueres

El sol, les màximes de fins a 30 graus i l'ambient bascós seran la tònica de l’oratge durant els dies principals de les festes

Les precipitacions dèbils i disperses poden fer acte de presència en la plantà, que algunes comissions, com la del Port d'Alacant, ja han avançat
Les precipitacions dèbils i disperses poden fer acte de presència en la plantà, que algunes comissions, com la del Port d'Alacant, ja han avançat / À Punt NTC

Seran unes Fogueres amb ambient bascós, en què caldrà buscar l’ombra, especialment en les hores centrals del dia, quan es poden assolir els 30 graus a Alacant, i serà necessari posar-se protecció solar, perquè el sol serà el gran protagonista. Sembla que l’únic sobresalt amb què es poden trobar els festers i que pot derivar de l’oratge és algun ruixat dispers. Això sí, acompanyat de fang, que pot caure este dimecres de vesprada, i que podria obligar a reorganitzar un poc la plantà infantil.

El tret d’eixida de la festa, la Plantà, serà l'únic que es pot veure lleument condicionat per l’oratge. Este dimecres per precipitacions dèbils, que poden aparéixer en algun moment de la vesprada, i en tot cas serien d’escassa importància. Si plou, la pols en suspensió farà que aquells ninots que ja presideixen els carrers queden coberts amb una capa fina de fang.

No obstant això, la plantà infantil, prevista per a este dimecres a la nit, sembla que podrà dur-se a terme sense massa complicacions.

Pel que fa al muntatge dels monuments grans, que ja comencen a prendre els carrers d’Alacant, sembla que el vent de migjorn previst per a dijous, quan moltes comissions viuran una nit frenètica ultimant la foguera, no serà impediment perquè les grues i els remats s’ancoren a la resta del monument.

Les ràfegues de llebeig, de fins a 50 km/h, que agitaran de manera significativa la mar d’Alacant dijous, fins i tot les agrairan els comissionats immersos eixe dia en la plantà dels monuments grans.

El sol i les temperatures càlides seran les protagonistes dels dies centrals de les Fogueres, per això caldrà recórrer a barret i ventall, buscar l’ombra i hidratar-se bé en actes com la mascletà. Diumenge i dilluns no es descarten núvols aïllats sobre la ciutat d’Alacant, però s’agrairà el seu pas per a perdre de vista uns minuts el sol.

Al migdia es preveuen màximes d’entre 28 i 30 graus cada dia. Estos registres del termòmetre, units a la humitat pròpia d’una ciutat costanera, deixaran un ambient bascós acusat, que patiran especialment els comissionats que desfilen en els primers llocs de l’Ofrena de divendres i dissabte. 

També et pot interessar

stats