L'ocupació hotelera a Alacant supera el 83% per al cap de setmana de Fogueres

La patronal recomana no demorar les reserves per a estos mesos, perquè les places de juliol i agost es vendran en els últims dies de juny

Pregó Fogueres Alacant
El públic durant el Pregó de les Fogueres d'Alacant / À Punt NTC

L'ocupació hotelera a la província d'Alacant supera el 83% de cara a la celebració de les Fogueres de Sant Joan, coincidint amb el cap de setmana. Així ho ha donat a conéixer la patronal Hosbec en un comunicat, que preveu molt bones xifres d'afluència turística en el final de la primavera i l'entrada de l'estiu, "mantenint la dinàmica de l'última quinzena de maig". Segons han indicat, les províncies de València i Alacant presenten més d'un 80% d'ocupació i la de Castelló frega el 70%.

El volum de reserves està per damunt del registrat el 2023 i el seu model predictiu avança que es mantindran les xifres del passat exercici. Així, per al mes de juliol s'espera superar el 88% a les províncies d'Alacant i València, mentre que a Castelló se superarà la barrera del 80%. Agost se situa prop del 90% a tota la Comunitat Valenciana i "fins i tot es preveu superar-lo en alguns punts turístics de la Costa Blanca", segons Hosbec.

Benidorm, a un ritme més lent

D'altra banda, la patronal també ha explicat que Benidorm és el punt que presenta un ritme de reserves lleugerament més lent per a estos mesos. No obstant això, els seus models predictius reflecteixen que s'arribarà també a les dades del 2023. "No és recomanable deixar les reserves per a última hora, perquè en mesos com l'agost la planta hotelera preveu aconseguir prop del 92% d'habitacions ocupades", han alertat.

El president d'Hosbec, Fede Fuster, ha apuntat que "l'inventari destinat als mesos de juliol i agost es vendrà en els últims dies de juny, per la qual cosa no convé demorar les reserves per a estos mesos". A més, ha assegurat que estos resultats podrien allargar-se més enllà d'agost i fins i tot pot augmentar la demanda a setembre i octubre.

També et pot interessar

stats