Les fogueres avancen la Plantà i els monuments ja s’aprecien als carrers

Artistes i membres de les comissions ultimen el muntatge dels remats dos dies abans del pas del jurat. Els premis es desvelaran dijous

Les peces centrals dels monuments ja estan colocades en la majoria de fogueres
Les peces centrals dels monuments ja estan col·locades a la majoria de fogueres / À Punt NTC

Les fogueres despleguen els monuments als carrers d’Alacant. La il·lusió per començar la festa es respira a les comissions que, impacients per començar el comboi, s’han avançat a la Plantà oficial dels monuments grans. A més dels remats, que ja s’apreciaven en casos com el de Baver - Els Antígons o el Port, la innovació també es deixava veure a la Ceràmica, on cada escena suggerirà els visitants un punt de reflexió o mostrarà un codi QR per a llegir la crítica del monument en diversos idiomes.

En esta última comissió, que dedica el monument a Babel, ja estava la meitat del remat col·locat després d’un treball minuciós, per la proximitat de les peces. “Quasi es toquen”, apuntava Luis Palacio, del taller de Palacio y Serra. Entre totes les escenes, Pepe Mas, del mateix taller, advertia que en destacarà una dedicada a l’Índia.

Enguany la Ceràmica plantejarà una reflexió en cada part del monument, perquè “hui tots som Babel”, com indicava Mas. A més, per tal de fer partícips del lema del monument a tots els visitants, hi haurà un codi QR en cada escena on estarà la crítica en uns quants idiomes.

En la foguera del Port, l’artista Salva Bañuls explicava a À Punt que tenen previst acabar de muntar el remat este dimecres a la vesprada. Es tracta d’un remat “arriscat”, com ell mateix el definia, perquè va tot en una peça, i que té una composició simètrica.

Mentre s’acabaven els treballs de pintura, la seua bellesa del foc, Adriana Cardel, admetia que les hores de Plantà són un moment “superespecial, de nervis i il·lusió” per a la comissió, perquè suposen l’inici real de la festa.

La d’este dimecres també és una jornada de molts nervis a Baver - Els Antígons, que enguany planta el monument “Ilusión.es”, en referència a la il·lusió que sent esta comissió, que s’estrena en Especial. La comissió presenta un monument “molt vertical”, com assegurava l’artista Paco Torres.

Com en estes tres comissions, el ritme és frenètic al conjunt de les fogueres, en especial en les infantils, que hauran de tindre al llarg de la nit plantats els monuments. Demà dijous al matí està previst que passe el jurat i a la vesprada es desvelarà el veredicte. El divendres a la vesprada es coneixeran els guardons dels grans. 

També et pot interessar

stats