La icònica meditadora de la pandèmia torna al taller faller 15 mesos després

Es repararan els danys de pintura que té la figura, que es plantarà com a monument municipal en les celebracions del setembre

El cap de la meditadora, ninot central de la falla municipal de 2019, en els últims moments que ha passat en La Marina de València / À Punt NTC

El cap de la meditadora, que es va convertir en tot un símbol de la pandèmia i d’aquelles Falles suspeses del 2020, ja està en un taller faller, on es restaurarà perquè torne a plantar-se en la plaça de l’Ajuntament el pròxim mes de setembre. El gran rostre és l'única part de la falla municipal del 2029 que es va guardar.

Dos camions de gran tonatge, amb la supervisió dels artistes fallers, s’ha encarregat de traslladar aquest icònic ninot des de la nau de La Marina de València, on ha estat els últims quinze mesos, fins a un taller de la Ciutat de l’Artista Faller. 

Allà els artistes hauran de recuperar, sobretot, el rostre seré i els cabells d’aquesta dona, que pateixen importants desperfectes en la pintura, ja que va estar al ras, en la plaça de l’Ajuntament de València, quasi quinze dies, alguns amb pluja. 

La resta del monument van crear Manolo Martín i José Ramón Espuig sobre el disseny de l’artista urbà Escif es va cremar en la mateixa plaça, en una cremà insólita, sense anunci i sense públic aquell març de 2019. De manera que el gran cap de la dona que aquest dimarts ha tornat a recórrer els carrers de València serà el principal element que es plantarà enguany com a monument municipal de València.

D'aquesta manera, els monuments creats per a les festes del 2021 es plantaran i cremaran al març de 2022. Per tant, per a l'exercici de l'any que ve no hi haurà concurs i no es construirà un monument nou. Els recursos econòmics que s'estalviaran en les Falles de 2022 es destinaran a incrementar les ajudes previstes a les comissions falleres, segons van anunciar des del consistori.

Trasllat de la icònica falla de la meditadora de la pandèmia
Trasllat de la icònica falla de la meditadora de la pandèmia / Montse Català
Trasllat de la icònica falla de la meditadora de la pandèmia
Trasllat de la icònica falla de la meditadora de la pandèmia / Montse Català

També et pot interessar

stats