València cremarà la meditadora al setembre i reservarà la falla 2021 per al març de l'any que ve

Els recursos econòmics que s'estalviaran en les Falles de 2022 es destinaran a incrementar les ajudes previstes a les comissions falleres

Imatge de la Falla de la Plaça de l'Ajuntament de València de l'any 2019
Imatge de la falla de la plaça de l'Ajuntament de València de l'any 2019 / À Punt NTC

L'Ajuntament de València plantarà i cremarà enguany (entre el 31 d'agost i 5 de setembre) les falles municipals de 2020, és a dir, la falla 'Açò també passarà' popularitzada per la figura central de la meditadora i la falla infantil 'Saps qui soc?'.

Aquesta decisió suposa, al seu torn, que les falles d'enguany es plantaran i cremaran al març de 2022 i que per a aquest exercici no hi haurà concurs i no es construirà un monument nou. Els recursos econòmics que s'estalviaran en les Falles de 2022 es destinaran a incrementar les ajudes previstes a les comissions falleres.

Així els ho ha traslladat aquest dimecres el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, als artistes responsables de les falles grans i infantils municipals de 2020 i 2021, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

La ciutat recuperarà finalment les Falles amb els monuments que es van construir abans d'esclatar la pandèmia: 'Açò també passarà i la seua meditadora dels artistes fallers Manolo Martín i José Ramón Espuig, juntament amb l'artista valencià Escif, i la falla infantil 'Saps qui soc?', de Ceballos i Sanabria.

Cal recordar que una setmana després de la cancel·lació de les festes de 2020 es va celebrar una Cremà sense públic ni anunci previ, en la qual va cremar part de la falla municipal, però la meditadora es va salvar de les flames indultada al costat d'altres peces dels monuments municipals.

Per part seua, la falla 'Protegeix allò que estimes, d'Alejandro Santaeulalia i Dulk, serà la falla gran municipal de març de 2022, mentre que el projecte També?, de Ceballos i Sanabria, es convertirà en la falla infantil municipal de l'any que ve.

També et pot interessar

stats