La Cremà més solitària de les Falles

Cuba-Literat Azorín, Na Jordana i la falla de l'Ajuntament foren devorades per les flames passada la mitjanit envoltades de secretisme.

VÍDEO | La Cremà més solitària de les Falles

Amb una total nocturnitat, secretisme i soledat. D'aquesta manera es cremaven aquest dilluns a la nit algunes de les falles de Secció Especial de València que estaven a mig plantar, com la de Cuba-Literat Azorín o la de Na Jordana. Les flames també han cremat el monument de la plaça de l'Ajuntament. La figura central, una gran dona meditadora amb la firma artística d'Escif, s'ha reivindicat com un símbol d'esperança davant la situació provocada per la pandèmia de coronavirus a la Comunitat Valenciana, que va obligar a ajornar les Falles de 2020.

La falla municipal es va consumir en vora cinc minuts. "Açò també passarà" era el lema que tenia i enguany tot ha passat i encara ha de passar. El cos central del monument, sense cap, ja és història. Va desaparéixer davant de l'artista, Escif, que ho va retransmetre en directe per les xarxes socials. Només el cap de la dona, cobert amb una mascareta, s'ha salvat de la crema, i queda de moment com a testimoni d'un any horrible per al món faller i per a la festa.

Ha sigut la crònica d'una Cremà no anunciada, tres dies abans del que és habitual en el calendari faller. A les dotze de la nit, amb els carrers buits i en silenci els bombers encenien les falles. Només unes poques persones privilegiades han pogut veure i gravar des dels balcons de les seues cases aquest moment històric.

Al barri de Russafa la falla de Cuba-Literat Azorín desapareixia engolida per les flames, mentre que al centre de València el foc cremava el que quedava de la falla de Na Jordana. Anit foc, hui ja cendra, aquestes Falles estranyes del 2020 ja són, de moment, història.

També et pot interessar

stats