La gandienca Fusa Nocta passa a la final del Benidorm Fest

Aritz Arén queda eliminat per la mínima i l’alacantina Sofia Martín tampoc va seduir el jurat. La il·licitana Blanca Paloma pot ampliar la presència valenciana si supera la semifinal de dijous

La valenciana Fusa Nocta, la primera per la dreta, amb la resta de participants que han superat la primera semifinal del Benidorm Fest
La valenciana Fusa Nocta, la primera per la dreta, amb la resta de participants que han superat la primera semifinal del Benidorm Fest / Morell (Efe)

La presència valenciana està garantida en la final del Benidorm Fest. Fusa Nocta ha aconseguit colar-se en la gala del pròxim dissabte, d’on eixirà el representant d’Espanya a Eurovisió. El tema que la gandienca dedica a la família ha seduït el jurat i serà una de les huit apostes que s’escoltarà en la final. Les altres quatre s'escolliran en la semifinal del dijous.

Ni Aritz Arén ni Sofia Martin, dues de les altres tres veus valencianes que participaven aquest dimarts a la nit en la primera semifinal d’aquest concurs per a escollir la formació que anirà a Liverpool al maig, no van córrer la mateixa sort que Fusa Nocta.

Aquesta, per la seua banda, definida ja per molts com la Rosalía valenciana, va posar en escena Mi familia, un tema dedicat a les arrels familiars en què mescla el trap, el flamenc i els sons electrònics.

Els altres finalistes

Juntament amb la cantant de Gandia, estaran en la final Agoney, Alice Wonder i Megara. El primer va aconseguir la millor valoració del jurat professional (86 punts), mentre que Fusa Nocta va quedar en tercera posició.

En canvi, Aritz Aren va quedar eliminat per la mínima, només un punt el van separar del quart, la banda de fucksia rock que es va clavar en quarta posició en la final. Aritz Aren es va quedar a les portes de la final amb una proposta sensual que donava la volta al clixé que fora es té de "l'espanyol" entre tons encarnats i acompanyat d'una ballarina amb vestit de cua i un pont d'intensa i passional coreografia.

Pel que fa a la tercera participant valenciana en la primera semifinal, l’alacantina Sofía Martín, va quedar en última posició, en obtenir només 22 punts del jurat professional. El seu twerking mentre interpretava Tuki no va agradar massa el jurat.

En la segona semifinal, d’on eixiran els quatre últims classificats per a la final de dissabte, tindrà lloc aquest dijous.

En aquesta gala, la música valenciana tindrà opcions amb la il·licitana Blanca Paloma, que tractarà, per segon any, de clavar-se en la final del Benidorm Fest amb Aeea, un tema d’amor, que suposa tota una declaració d’intencions, segons ha confessat ella mateixa.  

També et pot interessar

stats