La Generalitat, RTVE i l'Ajuntament renoven el compromís amb un Benidorm Fest sense data final

Puig assegura que la inversió en el festival de l'any passat va reportar "més de 13 milions" per a aquesta ciutat de la Marina Baixa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, amb les representant de RTVE aquest dilluns a València
El president de la Generalitat, Ximo Puig, amb les representant d'RTVE aquest dilluns a València / Rober Solsona (Europa Press)

La Generalitat, l'Ajuntament de Benidorm i RTVE han renovat la col·laboració per a organitzar la preselecció espanyola per al Festival d'Eurovisió, que s'està celebrant en aquesta ciutat de la Marina Baixa aquesta setmana.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha afirmat: "Parlem de xou, de promoció, d'imatge, de música, de cultura amb majúscules, parlem del Benidorm Fest", i ha defés l'aportació de la marca Benidorm Fest a la ciutat i a la Comunitat Valenciana. "Benidorm està encantat", ha assegurat l’alcalde. "Per a anar a Liverpool, cal passar primer per Benidorm", afegia Pérez.

La presidenta d'RTVE, Elena Sánchez Caballero, ha remarcat que el Benidorm Fest "il·lusiona moltíssim" la radiotelevisió pública i ha destacat el paper del seu antecessor en el càrrec, José Manuel Pérez Tornero, que "va endevinar la tecla" en recollir "el guant que li va tendir el president, Ximo Puig, de rellançar el Benidorm Fest, una vella aspiració".

El festival d'enguany reflecteix la diversitat de gèneres musicals i dona espai a totes les llengües cooficials Elena Sánchez Caballero - Presidenta de RTVE

Sánchez Caballero ha defés que aquest festival s'ha construït "entre tots" i ha assenyalat que enguany el Benidorm Fest compta amb un cartell "molt inclusiu en tots els sentits possibles" i que "reflecteix la diversitat de gèneres musicals i dona espai a totes les llengües cooficials".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apuntat que el Benidorm Fest és un esdeveniment que s'emmarca en la "primavera que està vivint Eurovisió", ja que els joves "s'han apropiat" del festival i de la preselecció espanyola. Puig ha defés que la inversió al Benidorm Fest va suposar "més de tretze milions d'euros" de repercussió per a Benidorm el 2022.

La presidenta ha assenyalat que "no cal posar data final" al Benidorm Fest: "Les coses que funcionen, les històries d'amor que van bé duren; algunes, per a tota la vida. Tindrem el recorregut que tinguem a Eurovisió després, però s'ha trobat el camí. No hi ha per què pensar en el final, jo crec que durarà molt de temps", argumentava.

La primera gala, dimarts a la nit

El festival ha començat aquest diumenge amb la catifa taronja en un hotel de la ciutat. Al llarg de la setmana passaran per la ciutat alacantina multitud d'exparticipants d'Eurovisió, representants d'altres països i cantants que s'han quedat a les portes de participar en el festival.

Les semifinals del Benidorm Fest se celebraran aquest dimarts i dijous a la nit, mentre que la final se celebrarà dissabte. Tots els espectacles se celebraran al Palau Illa de Benidorm, davant de més de 2.000 persones de públic.

També et pot interessar

stats