La Generalitat espera que el Benidorm Fest genere una ocupació hotelera de més del 80%

El Consell és el principal patrocinador de la presència espanyola en Eurovisió amb una inversió d'1,5 milions d'euros

Els participants del Benidorm Fest en la presentació dels seus temes
Els participants en el Benidorm Fest en la presentació dels seus temes / RTVE

El Benidorm Fest donarà el tret d'eixida aquest diumenge, cosa que suposarà l'inici d'una setmana plena d'activitats i actuacions que atrauran eurofans de tot Espanya. En aquest sentit, el director general de Turisme, Herick Campos, preveu que aquesta nova edició incremente l'ocupació turística a Benidorm i la seua àrea d'influència fins al 80%.

"La celebració del festival contribuirà a incrementar l'ocupació un 10% sobre una planta hotelera oberta al 80% aquests dies de gener i febrer, considerats de temporada baixa", ha explicat Campos. L'any passat, a causa de la pandèmia només estava oberta el 40% de la planta hotelera, "per la qual cosa l'increment d'ocupació és molt considerable", ha destacat.

Per a la Generalitat, la celebració d'aquest esdeveniment està sent determinant per a impulsar Benidorm i la Comunitat Valenciana en el mapa turístic, per a atraure un públic diferent i per a desestacionalitzar l'oferta turística.

Segons el director general, "enguany serà la consolidació d'un projecte que des de la Generalitat iniciem amb vocació de permanència". Així, esperen que Benidorm es convertisca en seu permanent de les gales que trien el representant d'Espanya en Eurovisió.

Un 50% més d'inversió del Consell

El Consell és el principal patrocinador de la presència espanyola en Eurovisió. En aquest sentit, ha renovat el conveni amb la Corporació de Radiotelevisió Espanyola (RTVE) i l'Ajuntament de Benidorm, per a la celebració d'aquest certamen, i ha incrementat la seua inversió un 50%, d'1 a 1,5 milions d'euros.

"Els efectes del festival en promoció i publicitat multipliquen amb escreix la inversió realitzada", ha assenyalat Campos. "L'any passat només les tres gales van generar un impacte econòmic en els diferents suports per import de 13 milions d'euros".

Enguany la Comunitat Valenciana estarà representada en el Benidorm Fest per quatre artistes: Aritz Arén, Blanca Paloma, Fusa Nocta i Sofía Martín.

'Trending topic' mundial

L'edició anterior de Benidorm Fest va suposar un total de 358 milions d'impactes en usuaris de xarxes a escala mundial. L'etiqueta #BenidormFest va ser trending topic a Espanya durant deu hores i mundialment durant tres, i es va convertir en tendència en 23 països, entre els quals destaquen Panamà, Noruega, Suècia, Portugal i Mèxic.

Les gales van ser vistes per més de 10,7 milions de persones i es va arribar a aconseguir en elles una quota de pantalla del 21%. Per la seua part, la visualització de vídeos de la gala, a través de plataformes com YouTube o Twitter, va assolir els 20 milions de reproduccions.

Les semifinals del festival tindran lloc el dimarts 31 de gener i el dijous 2 de febrer, mentre que la gran final arribarà el dissabte 4 de febrer. Però abans, aquest diumenge, ja obri les portes l'Euroclub, un espai lúdic que s'estrena aquesta edició i que oferirà actuacions musicals diverses. Així mateix, el Benidorm Palace acollirà una gala d'obertura en què es presentaran els díhuit candidats.

Per a aquesta edició, a més, s'ha ampliat la capacitat del Palau de L'Illa de Benidorm i s'ha creat el Benidorm Fest Village perquè els benifans puguen seguir el festival durant tota la setmana amb música, visites dels participants, actes culturals, exposicions i xarrades, així com conferències sobre el festival i la seua història.

També et pot interessar