Blanca Paloma, Fusa Nocta, Aritz Arén i Sofía Martín, els valencians del Benidorm Fest 2023

Només un dels díhuit aspirants tindrà bitllet per a representar Espanya en el Festival d'Eurovisió, que se celebrarà a Liverpool el 13 de maig

Benidorm Fest 2023
Benidorm Fest 2023 / Twitter: eurovision_tve

Blanca Paloma, Fusa Nocta, Aritz Arén i Sofía Martín seran els representants valencians del Benidorm Fest. La presentadora Inés Hernand, al costat de la cantant Mónica Naranjo, ha donat a conéixer el nom dels 18 candidats que actuaran en el certamen musical que se celebrarà entre els mesos de gener i febrer a Benidorm.

Només un dels aspirants tindrà bitllet per a representar Espanya en el Festival d'Eurovisió 2023, que se celebrarà a Liverpool (Anglaterra) el pròxim 13 de maig.

Blanca Paloma

Per a Blanca Paloma, seria la segona vegada que assistiria al certamen després de quedar l'any passat en cinquena posició. Als seus 33 anys, aquesta il·licitana repeteix experiència després de destacar en la primera edició amb "Secreto de agua".

És considerada una de les veus més singulars del panorama musical nacional. Al maig d'enguany va publicar el seu segon senzill, "Niña de fuego", que és una mirada a la tradició des de l'avantguarda sonora més atrevida.

Fusa Nocta

Darrere de Fusa Nocta hi ha Miriam Nares Signes (Gandia, 1994), una jove cantant de trap que es va fer famosa gràcies a la seua actuació en Factor X el 2019 amb "Gyals", una cançó que ja comptava amb un videoclip quan es va presentar i que, hui dia, suma més d'1,4 milions de visualitzacions.

Fusa Nocta ha actuat en festivals nacionals com el Madcool, Puro Latino o l'Arenal Sound i és una de les grans promeses del trap nacional.

Aritz Arén

El seu nom és Aritz Grau Sueira. Aquest valencià de 30 anys, és cantant, actor i ballarí, faceta que ja ha explotat en televisió en programes com Fama, ¡a bailar!, on va quedar segon finalista.

En la dansa, actua en produccions musicals i audiovisuals a escalal nacional i internacional, i també ha participat en musicals i sèries. A la Xina, ha sigut coreògraf de diversos musicals: Fame i World of Danse.

S'ha format com a cantant amb vocal coaches i és un actiu de les xarxes socials, amb més d'1,5 milions de seguidors en TikTok.

Sofía Martín

Nascuda a Alacant fa 26 anys, és una cantautora espanyola i alemanya. La seua música està fortament influenciada per una mescla de ritmes llatinoamericans contemporanis i electrònics.

Sofía escriu les seues cançons en tres idiomes, amb la seua presència es menja l'escenari i és capaç d'alçar el públic creant una atmosfera alegre per a cantar i ballar.

Encara no ha tret el seu primer disc al mercat, però sí que ha publicat els seus primers senzills que la presenten com una nova promesa en el gènere danse i latin danse. El primer va eixir a la llum l'any passat sota el nom de "Tóxica" i va tindre molt bon acolliment. El seu últim treball es diu "Yo por ti", una de les cançons de l'estiu que va publicar en col·laboració amb VIZE i Abraham Mateo.

Agoney (OT 2017), Alice Wonder, Alfred García (OT 2017), Twin Melody o la banda Meler figuren entre els díhuit artistes seleccionats per a participar en el Benidorm Fest.

Pel que fa a edats i estils, les candidatures són per a tots els gustos, ja que hi ha una àmplia diversitat musical: des del pop més comercial, a les balades, el folk o el flamenc. També hi ha fusió, rock i fins i tot sons llatins.

Els representants seleccionats són:

Sobre la selecció dels candidats, enguany destaca no sols la presència de cantants professionals, sinó que també s'han triat altres propostes de comunitats àmplies com la xarxa social TikTok.

De les 876 candidatures rebudes, l'equip d'experts, a diferència de l'any passat, que en va elegir catorze, ha triat díhuit candidats a causa de l'alt nivell de les propostes.

Aquest dissabte, en horari de màxima audiència, tindrà lloc la gala promocional dels triats en La 1. Una vegada coneguts els noms i les cançons que defensarà cadascun, arribarà el certamen musical a Benidorm.

També et pot interessar

stats