El Benidorm Fest 2023 rep 876 candidatures per a representar Espanya en Eurovisió

L’organització aprecia "una participació més activa" de discogràfiques i una major professionalització

Moment de l'actuació de Chanel a Eurovisió 2022
Moment de l'actuació de Chanel en Eurovisió 2022 / EFE

La segona edició de Benidorm Fest, el procés pel qual RTVE triarà els representants per a representar Espanya en el certamen d’Eurovisió 2023, ha rebut 876 cançons “amb més cares conegudes”, segons la cadena pública de televisió. 

El nombre total de temes presentats és bastant similar al del 2021 (quan se'n van recaptar 866), però segons ha precisat l'ens públic en nota de premsa, s'aprecia "una participació més activa" de discogràfiques i una major professionalització.

Els responsables del festival han detallat que han rebut 455 cançons via web a través de formulari i 27 per correu electrònic; mentre que les 394 restants han sigut enviades de manera directa per les discogràfiques i els segells editorials, una xifra que suposa el doble que l'any passat. El 2021 se'n van rebre 692 via web i 194 per discogràfiques.

Es tracta sens dubte d'una conseqüència directa de la bona marxa en plataformes digitals i en termes de popularitat dels participants de la primera edició, entre ells Rigoberta Bandini, Varry Brava, Javiera Mena, Rayden i, sobretot, la que va ser la primera guanyadora, Chanel.

La cantant es va proclamar vencedora amb el tema SloMo i va acabar tercera en Eurovisió 2022, la millor posició per a Espanya en el festival des del 1995. Recentment s’ha anunciat que ha fitxat per Sony Music i llançarà el seu primer àlbum l'any que ve.

Ara l’organització triarà les setze millors candidatures, que participaran en el Benidorm Fest 2023 els dies 31 de gener i 2 de febrer, en les semifinals, i en la gran final del 4 de febrer. Els triats seran comunicats al llarg del mes de novembre, moment en el qual hauran d'enviar el màster de la cançó per a començar amb el procés de producció de les gales.

També et pot interessar

stats