La final d'Eurovisió arriba aquesta nit amb Chanel entre les favorites

Ucraïna encapçala les apostes d'una gala on l'espectacle està assegurat gràcies a la diversitat dels 25 països finalistes

Chanel i l'equip de ball durant els assajos a Torí
Chanel i l'equip de ball durant els assajos a Torí / EBU

Fa ara més de tres mesos descobríem a l'escenari del Benidorm Fest l'espectacle que Chanel tenia preparat per a Eurovisió. No sense controvèrsia, "SloMo" representaria Espanya en el festival europeu de la cançó i aquesta serà la nit en què Chanel i el seu grup de ball competisquen a Torí per a guanyar-se l'audiència del continent (i de més enllà).

Però no serà fàcil. Després de les dues semifinals, a aquesta gala definitiva d'Eurovisió 2022 han arribat 25 candidatures amb ritmes, estètiques, idiomes i accents molt diferents. Una amalgama de propostes que manté el públic eurofan especulant sobre qui aconseguirà el trofeu de cristall.

Chanel està actualment dins del grup de les favorites i hi ha enquestes que la situen dins dels cinc primers llocs. Però altres països com Ucraïna, el Regne Unit o Suècia també parteixen com a clares favorites i el triomf promet estar ben disputat.

Qui té més paperetes per a guanyar enguany?

Fem un repàs de les cinc cançons favorites segons les cases d'apostes arreplegades per la plataforma especialitzada Eurovisionworld:

🇺🇦 Ucraïna: el context de guerra que pateix després de la invasió de Rússia (vetada enguany amb motiu de l’atac) no ha apartat de l’escenari el seu espectacle i presenta una proposta amb estètica i càntics folklòrics barrejats amb estrofes rapejades i balls urbans. Moltes opcions per a quedar en les primeríssimes posicions.

🇬🇧 Regne Unit: Sam Ryder fa un desplegament vocal amb aquesta balada rockera que no pot deixar indiferent ningú. A soles en l'escenari, el joc de llums completa una posada en escena molt cridanera.

🇸🇪 Suècia: es tracta també d'una balada contemporània amb una única persona a l'escenari, la cantant Cornelia Jakobs, però amb una escenificació atractiva. En cas de quedar la primera, Suècia passaria a ser el país que més ocasions ha guanyat Eurovisió en la història junt amb Irlanda (set vegades).

🇮🇹 Itàlia: l'amfitriona aposta fort amb una balada d'amor de dos homes, Blanco i Mahmood, qui ja va representar el país en l'edició del 2019 i va quedar en segona posició.

🇪🇸 Espanya: la coreografia i el ritme de "SloMo" ompliran l'escenari de Torí amb algunes novetats respecte al xou vist a Benidorm. Arranjaments musicals amb sabor de pasdoble, vestuari torero i un gran ventall roig per a cridar l'atenció de l'audiència.

Tot i això, no es pot deixar de banda altres candidatures que apunten alt amb posades en escena com les de Grècia, Sèrbia o Polònia o els espectacles que presenten Moldàvia, Noruega o França i la seua cançó en bretó. Entre totes elles segurament es trobe la guanyadora final i l'amfitrió de la pròxima edició d'Eurovisió, el programa televisiu més vist al planeta amb 180 milions d'espectadors i espectadores de tots els continents.

També et pot interessar

stats