Ximo Puig confirma que hi haurà Benidorm Fest 2023

El president de la Generalitat ha destacat la contribució del festival en la reactivació econòmica i assegura que continuarà celebrant-se en la capital de la Costa Blanca

Actuació de Chanel en el Benidorm Fest
Actuació de Chanel en el Benidorm Fest / Manuel Lorenzo (Efe)

Encara amb la ressaca de la gala del Benidorm Fest, que ha triat la cantant cubanocatalana Chanel com a representant d'Espanya en Eurovisió, ja se sap que l'any que ve la capital valenciana del turisme tornarà a ser el trampolí cap a aquest certamen europeu.

Així ho anunciava aquesta matinada el president de la Generalitat, Ximo Puig, en un missatge publicat en el seu compte de Twitter, en què felicitava la guanyadora —i gran sorpresa— de la nit i convocava la ciutadania a la pròxima edició del Benidorm Fest.

El Benidorm Fest de 2023 començarà a caminar en el primer trimestre d'enguany amb la constitució d'un grup de treball entre les tres administracions implicades: la Generalitat, l'Ajuntament de la ciutat i RTVE. Ací s'analitzaran els resultats i els impactes d'aquest esdeveniment que ha superat de bon tros les expectatives. 

Els preparatius per a l'edició de 2023 comencen amb la previsió, sempre que la pandèmia ho permeta, que l'esdeveniment cresca amb més activitats a la ciutat durant la setmana i major presència d'artistes valencians.

Peça clau per a la recuperació econòmica

“El Benidorm Fest ha estat un èxit. Un èxit avalat pels espectadors, més de deu milions, i sobretot per l'ambient que s'ha creat en aquesta ciutat. És el moment de la recuperació emocional i és l'embrió del qual serà la consolidació del festival”, ha afirmat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha afegit que “durant els pròxims anys continuarem treballant amb RTVE per a traure-li tota la potencialitat. Benidorm no només ha sigut notícia a Espanya, sinó a la resta d'Europa”.

Puig s'ha referit al festival com una peça estratègica en “la recuperació turística de la Comunitat Valenciana i del seu emblema: Benidorm”. L'ocupació hotelera durant aquest cap de setmana ha fregat el 60%.

També et pot interessar

stats