El Benidorm Fest fa créixer un 30% les reserves en bars i restaurants

Segons Hosbec, el festival no ha tingut cap impacte en l'ocupació hotelera, tot i que la patronal sí que considera el Benidorm Fest una "eina de promoció excepcional de Benidorm"

Ambient Benidorm
Ambient Benidorm
28 de gener 2022 - 17:28

El Benidorm Fest, el trampolí espanyol a Eurovisió 2022, ha suposat un increment del 30% en les reserves d'hoteleria en aquests dies a la ciutat dels gratacels, on s'espera que els establiments del sector estiguen pràcticament plens aquest cap de setmana, segons ha explicat el president de l'Associació de Bars, Restaurants i Cafeteries de Benidorm (Abreca), Javier del Castillo.

Darrere d'aquest augment en la facturació de locals de restauració es troben els turistes espanyols que han acudit a les semifinals del Benidorm Fest, tot i que també s'ha notat un increment de clients britànics.

"La gent està gaudint molt del festival i estem veient molt moviment aquests dies, tant per a dinars com per a sopars. Fins i tot són molts els clients que fan les seues reserves per a veure el certamen en els establiments", ha indicat Del Castillo.

Des d'Abreca creuen que aquest moviment de reserves suposarà "un avançament de la recuperació econòmica" amb vista a altres dates assenyalades, com Sant Josep o Setmana Santa (enguany se celebra a mitjan abril).

El sector hoteler, per contra, no ha vist una repercussió directa del festival en l'ocupació de llits, encara que sí que es considera el Benidorm Fest una "eina de promoció excepcional de Benidorm", que oferirà els seus fruits més avant.

El president de la patronal Hosbec, Toni Mayor, ha assegurat que "l'increment de llits ocupats arran del Benidorm Fest no és significatiu", però ha destacat que sí que veuen "un efecte molt potent en la promoció turística de la ciutat, que podria notar-se de cara a Setmana Santa i estiu".

Hosbec ha atribuït el lleuger increment previst en l'ocupació hotelera a Benidorm per a aquest cap de setmana no només al Benidorm Fest, sinó també al bo turisme de la Comunitat Valenciana.

A més, Major preveu que en les primeres setmanes de febrer arriben els turistes de l'Imserso i en dues o tres setmanes més, amb l'alçament de les restriccions, el mercat britànic es reactive i més hotels reòbriguen les portes, la qual cosa podria contribuir a l'inici de la recuperació econòmica.

En l'actualitat, la planta hotelera de Benidorm compta amb quaranta establiments oberts.

També et pot interessar

stats