Benidorm Fest 2023: el presentarà Mónica Naranjo i setze artistes competiran per a anar a Eurovisió

Ja s'han donat a conéixer les novetats per a l'edició vinent, que tindrà tres gales entre semifinals i gran final

La cantant Mónica Naranjo, en una imatge d'arxiu
La cantant Mónica Naranjo, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La cantant Mónica Naranjo serà la presentadora del Benidorm Fest 2023 en un any en què per a representar Espanya en Eurovisió competiran dos artistes més, setze davant dels catorze de la passada edició. Són els principals detalls que s'han donat a conéixer aquest dimarts sobre la pròxima convocatòria del certamen, en un acte organitzat al passeig de Tamarindos de la capital de la Marina Baixa. El president d'RTVE, José Manuel Pérez Tornero, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'alcalde, Toni Pérez, han signat el protocol per a albergar aquest esdeveniment musical un any més.

Una de les principals novetats del Benidorm Fest 2023 serà la presència de la cantant Mónica Naranjo com a presentadora en una edició que manté les tres gales: dos semifinals amb huit artistes en cadascuna —el diumenge 31 de gener i el dimarts 2 de febrer de 2023—, i una gran final prevista el dissabte 4 de febrer. En aquesta fase hi competiran els huit artistes que superen les semifinals i d'aquests eixirà el representant espanyol en Eurovisió.

Un altre dels anuncis ha sigut el fet que el jurat internacional serà més nombrós i estarà presidit pel músic i compositor Nacho Cano, qui ha avançat a Benidorm que serà "exigent". Igualment, ha animat els artistes que desitgen presentar-se al Benidorm Fest perquè ho facen "des de la llibertat absoluta perquè és la cosa bona que té l'art".

No variarà, en canvi, el sistema de votació que, igual que l'any passat, estarà un 50% basat en el veredicte d'un jurat amb professionals del món de la música i de composició tant espanyola com estrangera. La finalitat és tindre en compte també els gustos internacionals, ja que la votació d'Eurovisió ve de tercers països. L'altra meitat de l'elecció continuarà provenint del vot telemàtic del públic (25%) i de l'opinió d'un jurat demoscòpic (l'altre 25%).

L'aforament de l'espai de la gala serà més gran que el d'enguany, si bé encara no s'ha xifrat la quantitat de públic que podrà seguir les actuacions en directe. Finalment, s'ha posat l'accent que en l'edició del 2023 hi haurà entrades a la venda a un preu que oscil·larà entre els 20 i els 60 euros.

També et pot interessar

stats