La Fira de la Tomata del Perelló fa deu anys

La proposta reunirà fins diumenge vora cent expositors dels sectors gastronòmic i agroalimentari

Imatge d'arxiu de la Fira de la Tomaca del Perelló
Imatge d'arxiu de la Fira de la Tomaca del Perelló / Turisme Comunitat Valenciana

El Perelló (Sueca, Ribera Baixa) acull aquest cap de setmana la X Fira de la Tomata, un acte per a promocionar el producte autòcton més icònic de la localitat, a més d’altres productes agroalimentaris i gastronòmics provinents d’arreu de l’Estat.

La fira tindrà més de noranta expositors distribuïts al recinte que s'habilitarà per a l'ocasió i que ocuparà la Via Sucronense, el carrer de les Escoles, el carrer del Baró de Roaia i el carrer de Narcís Monturiol. Tant dissabte com diumenge la fira obrirà a les 10:00 i tancarà a les 15:00, mentre que de vesprada obrirà a les 17:00 i tancarà a les 22:00 dissabte i a les 21:00 diumenge.

També inclou la venda de productes locals, com oli d'oliva, mel i vins de la regió, així com l'exhibició de maquinària agrícola utilitzada en el cultiu de la tomaca. Entre les activitats previstes hi ha el tradicional porrat, concursos de plats elaborats amb tomaca, tallers i degustacions.

Per segon any, fruit de la col·laboració amb la Federació d'Oci i Activitats Recreatives de la Comunitat Valenciana (Fotur), a la fira hi haurà l'àrea d'oci Music Fest amb DJ, animació i còctels i aperitius.

Jornades gastronòmiques

Coincidint amb l'inici de la fira, també se celebren les Jornades Gastronòmiques de la Tomaca, que coincideixen amb la Fira de la Tomaca i que suposa oferir un menú a un preu tancat amb aquesta típica verdura com a ingredient principal dels seus plats.

Els establiments Llobarro, Casa Chiva, Casa Rafa, Casa Jerónimo, Náutico, Sotavent i The Corner, que fins a l'11 de juny oferiran un menú especial amb els plats, tenen la tomaca com a ingredient principal.

També et pot interessar

stats