Arranca la campanya de la tomaca del Perelló

Amb la sequera ha calgut regar-les el doble per a garantir el sabor, la qual cosa ha incrementat el cost de producció i el preu

Tomaca del Perelló, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Ha començat ja la campanya de la tomaca del Perelló (Sueca, Ribera Baixa), una de les tomaques valencianes més desitjades. La salinitat de l'arena de platja on es cultiva i de l'aigua de l'Albufera amb la qual es rega, li aporten una dolçor especial.

A la Cooperativa del Perelló fa mesos que els pregunten per les tomaques, però fins al mes de maig no arriben les primeres caixes. Enguany, es preveu una bona campanya. El fruit ha crescut fort gràcies a les elevades temperatures, però amb la sequera també ha calgut regar-les el doble per a garantir el sabor, la qual cosa també ha incrementat el cost de producció i el preu.

Així i tot, les primeres remeses són les més cotitzades. Els agricultors calculen que el preu baixarà en plena campanya i així hi haurà tomaca del Perelló per a totes les butxaques. La varietat de rotllo costa menys de dos euros el quilo. 

Des de la cooperativa han animat la població a aprofitar i comprar-ne, ja que fins a mitjan agost podran gaudir del que diuen que és l'or roig del Perelló.

També et pot interessar

stats