50.000 persones visiten la novena edició de la fira de la tomaca del Perelló

La cooperativa Unipro assenyala que la fira ha superat les expectatives

Fira de la tomaca
Fira de la tomaca / Ajuntament del Perelló

Després de dos anys d’absència, aquest diumenge el Perelló ha tancat la IX edició de la seua fira de la tomaca, un esdeveniment que ha ressorgit amb la visita d’unes 50.000 persones. 

Amb l'organització de la Federació d’Oci i Turisme de la Comunitat (Fotur), la fira ha tingut un total de 60 expositors del sector gastronòmic i agroalimentari de tota Espanya. A més, s’han dut a terme diverses activitats aptes per a tots els públics, com un scape room i una zona amb rocòdrom i tirolina per als més menuts de casa. 

Segons la Cooperativa Unipro, el resultat d’aquesta edició ha superat les expectatives en comparació amb l’última celebrada en 2019, on es van vendre un total de 45.000 quilos de tomaca.

‘’Després de dos anys sense poder realitzar-la, la fira ha tornat amb més força. Estem molt satisfets de l’impacte positiu d’aquest esdeveniment amb el turisme i la imatge del Perelló, els que ens fa augurar una bona campanya turística per a l’estiu’’, ha valorat l’alcalde de l'entitat local menor, Juan Botella.

Fira de la Tomaca
Fira de la Tomaca / Ajuntament del Perelló (Sueca)

L’objectiu d’enguany era donar-li més qualitat a la fira gastronòmica i com a novetat han aplegat diferents expositors del sector agroalimentari i gastronòmic, tant en l'àmbit local com de la resta d’Espanya, entre els quals destaquen els Embotits de Salamanca Beher, Anchoas de Santoña, Olis Promesa i consells reguladors DO Arròs de València i Xufa de València, entre altres. 

Coincidint amb la fira, també s’iniciaren les Jornades Gastronòmiques de la Tomaca, un esdeveniment que oferia menús a preus tancats on l’ingredient principal dels plats era aquesta verdura autòctona. 

La celebració d’aquesta fira no sols ha repercutit positivament als expositors de la fira, sinó també als comerços i a l’hostaleria local del Perelló.

També et pot interessar

stats