Festivals com el Low de Benidorm i el Music Port Fest de Sagunt es decanten per formats reduïts

La pandèmia ha condicionat la celebració d’alguns dels festivals musicals de l'estiu que decideixen ajornar els concerts multitudinaris per al 2022

Imatge d'arxiu del Low Festival de Benidorm
Imatge d'arxiu del Low Festival de Benidorm / À Punt NTC

Recentment s’obria el debat si era segur tornar a fer concerts multitudinaris o festivals. El debat sorgia amb motiu del primer concert multitudinari celebrat a Espanya durant la pandèmia i sense distància de seguretat. Encara que recentment el president Ximo Puig va presentar en Fitur la Comunitat Valenciana com la destinació més segura d’Europa, els promotors de festivals estan aplicant aquests dies el seu propi criteri i modificant calendaris.

El Low Festival de Benidorm s’ajorna al 2022

Els més de 70.000 seguidors que les últimes edicions han acudit al Low Festival de Benidorm hauran d'esperar fins al 2022. L'organització, com a conseqüència de la actual situació de pandèmia, ha comunicat aquest dijous la suspensió de l'edició per a enguany i han decidit traslladar la celebració als dies 29, 30 i 31 de juliol del 2022. Serà a la ciutat esportiva Guillermo Amor de Benidorm,

No obstant això, s'ha programat per a aquest estiu l'esdeveniment alternatiu Low in the City, que es desenvoluparà durant els dies habituals de celebració del festival. En concret, els dies 30 i 31 de juliol a l'auditori Julio Iglesias s'oferiran tres concerts diaris, amb sis grans bandes indie-pop: Dorian, Shinova, La La Love You, Arde Bogotá, Malamute i Locos de Atar. 

L'organització ha indicat que si una persona tenia un abonament per a l'edició del 2020 o el 2021, li servirà per a l'any vinent sense necessitat de realitzar cap gestió’. Està previst anunciar el pròxim dia 17 de juny una primera gran llista de noms nacionals i internacionals que aterraran a Benidorm en #Low2022. 

Imatge d'arxiu del Music Port Fest de Sagunt edició 2019
Imatge d'arxiu del Music Port Fest de Sagunt edició 2019 / À Punt NTC

El Music Port Fest es transforma en "Port en Viu" 

El Music Port Fest, que va celebrar la seua última edició el 2019 i tenia prevista la tercera edició a l'Espai La Nau del Port de Sagunt els dies 2 i 3 de juliol, ha quedat ajornat fins a l'any vinent. Com a alternativa, es convertirà en "Port en Viu", un cicle de concerts que inclourà artistes com a M-Clan i la Fúmiga. 

"Port en Viu" tindrà lloc durant les mateixes dates i es desenvoluparà en un format reduït. Els jardins del Centre Cívic del Port de Sagunt acolliran les actuacions de M-Clan o La Fúmiga, amb altre artistes encara per confirmar. Les localitats adquirides per al Music Port Fest 2021 seran totalment vàlides per a l'any que ve sense cost addicional. 

El SOM Festival de Castelló manté la programació

El SOM Festival de Castelló, per contra, no sols manté la programació, sinó que també ha ampliat el seu ventall de públic amb les noves confirmacions d'RVFV i Morad per al 17 d'agost, dirigides als més joves com a seguidors de la música urbana en auge els últims anys.

‘’RVFV (Rafael Ruiz) és un xic del barri d'Almeria La Chanca que als seus 20 anys s'ha convertit en un fenomen musical. El seu estil està englobat dins de música urbana, en l'estil afrotrap (trap amb ritmes africans)’’, expliquen fonts de l’organització.

Morad és el nom artístic d'un raper espanyol d'origen marroquí que va començar a cantar als 14 anys, ‘’compartint la seua música amb els seus amics gravada a través de WhatsApp. A poc a poc ha anat creixent i ja té milers de seguidors, visualitzacions i escoltes en les seues xarxes socials i plataformes digitals, on supera grans artistes consagrats’’.

Paral·lelament, SOM Festival aposta per l'escena local tant de bandes emergents com de dj's consolidats a Castelló des de la seua proposta SOM Talent. El mateix dimarts 17 d'agost s'inclouen les actuacions de tres discjòqueis locals: Adry Bass, Elias Posh i Vitala, els encarregats d'anar animant l'ambient des de les 20 hores al recinte de concerts situat al Reial Club Nàutic de Castelló.

Comencen a resoldre's les incògnites de fa uns mesos. Pel que fa a altres festivals, de moment el FIB de Benicàssim, el Medusa Festival i l’Arenal Sound mantenen a hores d’ara la programació per aquest l’estiu 2021, segons informen en els seus webs. 

També et pot interessar

stats