Quins festivals preveuen celebrar-se aquest estiu?

Amb la incògnita sobre el format, la majoria de festivals valencians de moment han confirmat edició per a 2021.  

Assistents gaudeixen del festival Mar de Sons al Grau de Castelló de la Plana
Assistents gaudeixen del festival Mar de Sons al Grau de Castelló de la Plana / Mar de Sons

Una de les grans incògnites que encara no s’han revelat, a falta de poc més de tres mesos per a l’estiu, és si finalment es podran celebrar els nombrosos festivals que any rere any tenen lloc a la Comunitat Valenciana, i que l’any passat es van cancel·lar a causa de la pandèmia pel coronavirus. 

Amb l’objectiu del govern espanyol que el 70% de la població estiga vacunada per a les vacances estivals i amb fortes mesures de seguretat, els promotors de festivals tenen l’esperança que enguany sí que puguen celebrar-se, amb un nou format adaptat a la situació sanitària

El sector de les celebracions musicals, on estan integrats tant festivals, com orquestres i espectacles en viu, és un dels més castigats per la crisi de la Covid-19. En declaracions a À Punt NTC, el president de l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana, Sergi Almiñana, ha explicat recentment que el sector està al límit. “S’han perdut 100 milions d’euros i s’ha tingut una reducció de la facturació de més del 80%”, assegurava. 

Amb la incertesa sobre si finalment les condicions sanitàries ho permetran, pràcticament tots els festivals valencians tenen fixades les dates en el calendari d’enguany, encara que amb el cartell d’artistes per confirmar i sense donar detalls de la celebració. A continuació, t’avancem quins són els festivals que encara mantenen l'edició per a 2021: 

Festival Internacional de Benicàssim: “El FIB tornarà a contraatacar” és el missatge que es llança en el web del festival, que l’única informació que dona sobre l’edició d’enguany és que serà del 15 al 18 de juliol. 

Festival de Les Arts, a València: previst per als dies 4 i 5 de juny a la Ciutat de les Arts i les Ciències, encara no se sap quins artistes conformaran el cartell d’un dels primers festivals de l’estiu. 

Medusa Festival, a Cullera: el gran festival valencià de música electrònica espera reviure els concerts dels millors discjòqueis del món del 4 al 9 d’agost a la platja de Cullera. 

Arenal Sound, a Borriana: amb la icona del reggaeton Daddy Yankee com a únic artista confirmat, el festival amb major nombre d’assistents a Espanya està programat del 27 de juliol a l’1 d’agost. 

Music Port Fest - Port de Sagunt: El festival ‘indie’ ja ha confirmat artistes i bandes com Dorian, La Casa Azul, Zahara o Delaporte per al 2 i 3 de juliol. 

Mar de Sons - Grau de Castelló de la Plana: Aquest festival, nascut durant la pandèmia, es va inaugurar per la porta gran amb les actuacions de Lola Índigo, David Bisbal, Pablo López i Nil Moliner, entre d’altres. En el seu web anuncien que continuaran el 2021, però amb les dates encara per anunciar.

Big Sound Fest - València: Ubicat també en la Ciutat de les Arts, el Big Sound espera celebrar la primera edició entre el 8 i 10 de juliol. Entre els cantants confirmats, destaquen artistes internacionals com Bad Bunny, Nicky Jam i Becky G, així com C. Tangana, Bad Gyal i Ana Mena. 

Low Festival - Benidorm: Amb els grups Primal Scream i Metronomy com a primers caps de cartell confirmats, el festival està programat per al 30 i 31 de juliol i 1 d’agost.  

Feslloch - Benlloch: Va ser un dels pocs festivals que es va poder celebrar el 2020, tot i que en un format reduït i adaptat a la situació sanitària. Ara, manté l’edició per a 2021, encara que es desconeix per a quan i quins artistes hi actuaran.

Pirata Rock Festival - Gandia: Amb els abonaments ja a la venda, ja han confirmat que hi actuaran Oques Grasses, Rayden i KaseO entre d’altres. Se celebra entre el 15 i el 18 de juliol. 

Iboga Summer Festival - Tavernes de la Valldigna: Previst per a celebrar-se del 21 al 24 de juliol a la platja de Tavernes, aquest festival de diversos gèneres musicals com Ska, Reggae, Folk o balcànica ha confirmat artistes i grups com Goran Bregovic, Nneka, Talco, Eskorzo o la Sra Tomasa. 

Leyendas del Rock - Villena: Amb l’il·lusió de poder celebrar la XV edició del festival, el Leyendas està previst entre el 5 i el 7 d’agost. Ara per ara, han confirmat la seua assistència els grups Stratovarius i Jinjer. 

Rototom Sunsplash - Benicàssim: El festival de reagge per excel·lència a la Comunitat Valenciana ja ha posat a la venda les entrades per a l’edició d’enguany, que tindrà lloc entre el 16 i el 22 d’agost. Destaquen artistes i grups com Barrington Levy, Alborosie, Koffee, Natiruts o Julian Marley and the Uprising. 

Montgorock - Xàbia: En el seu web anuncien que la pròxima edició del festival serà el 25 i el 26 de setembre, sense donar més detalls. 

Rabolagartija - Villena: Del 12 al 14 d’agost, el poliesportiu municipal de Villena espera acollir el festival, amb el 90% del cartell de l’edició anterior confirmat de nou. 

També et pot interessar

stats