El sector dels esdeveniments musicals, especialment castigat per la crisi sanitària

Després d’un any en blanc planten cara als pròxims mesos amb moltes incerteses.

VÍDEO | El sector dels esdeveniments musicals, especialment castigat per la crisi sanitària

El sector dels esdeveniments musicals, on estan integrats festivals, orquestres o espectacles en viu, està sent especialment castigat per la crisi provocada per la pandèmia. Després d’un any pràcticament en blanc afronten ara els pròxims mesos amb moltes incerteses i milers de persones afectades per aquesta paràlisi.

Sergi Almiñana, president de l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana, ha indicat a À Punt NTC que estan al límit. “S’han perdut 100 milions d’euros i s’ha tingut una reducció de la facturació de més del 80%. Aquestes dades es poden repetir el 2021 si no tenim una perspectiva de treball i un marc de treball, que és el que necessitem”, ha expressat.

Per al portaveu de l’Associació d’Empreses d’Espectacles de la Comunitat Valenciana, José María Martínez, la situació és “insostenible”. “Està tot el gremi parat i en vista de la tan esperada vacuna”, ha comentat.

I és que, malgrat que l’any passat no va haver-hi festivals, aquest 2021 el dubte encara està damunt la taula. “Enguany sembla que no els podrem fer, però tampoc ho sabem perquè ningú ens ha dit si es podran fer i, si els podrem fer, en quin format, quines limitacions, quines mesures anti-Covid…”, ha dit, d’altra banda, Joanvi Díez, president de l’Associació de Promotors de Festivals de la Comunitat Valenciana.

Per això, els representants del sector dels esdeveniments musicals esperen poder adaptar-se d’alguna manera a la situació i han assegurat que es poden trobar nous formats fins que torne la música en directe. “Es pot treballar en entorns segurs, s’ha demostrat que la cultura és segura”, ha afegit Almiñana. “Necessitem saber, perquè si no comencen a fer faena, a planificar… Estem en aquesta situació”, ha conclòs Díez.

També et pot interessar

stats