Fernando Tejero: "Quan deixe de sentir papallones en l’estómac, deixaré de ser actor”

L'actor rep el K-lidoscopi d’Or del festival de curtmetratges de Cullera

L'actor Fernando Tejero rep el K-lidoscopi d’Or al Festival de Curtmetratges de Cullera / À Punt NTC

Cullera (Ribera Baixa) ha acollit aquest cap de setmana la dotzena edició del Festival de Curtmetratges K-lidoscopi, un dels festivals seleccionadors per als premis Goya 2024 en les categories de ficció, animació i curtmetratge.

Enguany el festival atorga el K-lidoscopi d’Or a l’actor cordovés Fernando Tejero en un moment dolç en què celebra els vint-i-cinc anys de trajectòria artística avalada amb més de 40 pel·lícules, algunes dirigides per cineastes de la talla de Fernando León de Aranoa, Álex de la Iglesia o Rodrigo Sorogoyen.

“Durant molt de temps no estava content amb la meua vida”, assegura l’actor, però la fama va arribar d'un dia per a l'altre. "La mateixa setmana es van estrenar el primer episodi d'Aquí no hi ha quien viva i Días de fútbol, que va ser una de les pel·lícules més taquilleres de l'any. De sobte, vaig passar de ser un desconegut a conéixer-me tothom i a parar-me pel carrer”, admet.

Ara rep, amb “moltíssima il·lusió” aquest guardó en un festival “xicotet”, una experiència de què destaca el caràcter proper i “de germanor” que l’ha dut a menjar-se una paella en una barraca valenciana. Tejero sembla gaudir especialment aquests formats. "Sempre he estat nominat al Goya com a actor de repartiment, i la veritat és que interpretar aquests personatges resulta, moltes vegades, més difícil que fer un protagonista perquè el seu arc dramàtic no és tan ampli". 

Sobre una possible retirada, l’actor afirma que “quan deixe de sentir papallones en l’estómac, deixaré de ser actor”. 

També et pot interessar

stats