El comboi de la festa arriba als xiquets de Castelló de la Plana

La Cavalcada del Pregó infantil recorre el centre de la ciutat, en la jornada en què la Pirotècnia Valenciana inicia el concurs de mascletaes

Adrián Gil, llegint els versos de Pau Serra, en la Cavalcada del Pregó infantil aquest dilluns / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 de març 2024 - 11:35 Actualitzat: 04 de març 2024 - 13:14

La festa arriba aquest dilluns, oficialment, a la xicalla de Castelló. La Cavalcada del Pregó infantil i l’anunci que ha pronunciat al llarg del recorregut Adrián Gil han comboiat els més menuts de Castelló de Plana a participar en els actes de la setmana gran de la Magdalena. La ciutat viu aquest dilluns una jornada no laborable, en què la Pirotècnia Valenciana iniciarà la 28 edició del concurs de mascletaes.

Després de la Cavalcada del Pregó que van protagonitzar els adults i de la multitudinària Romeria de les Canyes d’aquest diumenge, la tradició marca que aquest dilluns són els menors els que prenen els carrers. En una desfilada que ha partit del carrer Sant Roc, el pregoner infantil, Adrián Gil, ha anat convidant la xicalla a unir-se a les festes fundacionals a través dels versos del poeta Pau Serra.

La reina infantil de les festes, Vega Torrejón, i les seues dames tanquen la desfilada, que acabava en l’avinguda del Rei en Jaume. La representant infantil assegurava a À Punt estar vivint un dels seus actes favorits de la Magdalena, al temps que admetia estar orgullosa de representar els xiquets de la ciutat. Davant d’ella, els representants infantils de les gaiates, els dansadors, els carros engalanats i, fins i tot, alguns convidats canins, els gossos de la patrulla de la Policia Local.

Finalitzada la desfilada, a les dues de la vesprada es dispararà la segona mascletà de les festes de Castelló de la Plana, però la primera que competirà en el concurs. L’encarregada de donar el tret d’eixida a la nova edició del concurs és la pirotècnica de Llanera de Ranes, Pirotècnia Valenciana. Fins diumenge, altres sis empreses, algunes d’elles vingudes d’altres províncies, dispararan al recinte del carrer Rosa María Molas. 

També et pot interessar

stats