Així queda el concurs de mascletaes de la Magdalena del 2024

La Pirotècnia Valenciana donarà el tret d’eixida al concurs, que enguany incorpora també la mascletà de l'última jornada de la setmana gran

Calendari de mascletaes de la Magdalena
Calendari de mascletaes de la Magdalena / À Punt NTC

La Pirotècnia Valenciana, de Llanera de Ranes, l’obrirà i la Pirotecnia Pbierzo, que ve de Lleó, el tancarà. Enmig, dispararan cada dia, a les dues del migdia, cinc empreses. Són les participants en el concurs de mascletaes de la Magdalena. L’Ajuntament de Castelló ha publicat l’ordre en què participaran en fer el sorteig de les empreses participants.

L'empresa pirotècnica de Llanera de Ranes obrirà la competició el dilluns de Magdalena. Seguirà Zarzoso, d’Altura, que torna al cicle magdalener. L’endemà, dia 6 de març, serà el torn de la pirotècnia Hermanos Fernández, que venen des de la població murciana de Beniel.

Ja dijous, 7 de març, l’empresa Hermanos Sirvent serà l’encarregada de disparar a la plaça del Primer Molí. L’endemà, la pirotècnia Mediterráneo, de Vilamarxant, assumirà la disparada, mentre que el penúltim dia de la festa l’espectacle estarà a càrrec de la pirotècnia Turís, una altra empresa fidel al concurs castelloner.

Per últim, la pirotècnica lleonesa Pbierzo, guanyadora de l'edició anterior, tancarà el certamen diumenge, una jornada que enguany entrarà en el concurs. Cal apuntar que inicialment aquesta empresa era la que obria el certamen, però després d'arribar a un acord amb la Pirotècnia Valenciana, s'han intercanviat els dies en què dispararan.

Cal recordar que a aquestes mascletaes, que entraran en concurs, cal afegir la de la primera jornada de Magdalena, el dissabte del Pregó, que prepararà Pibierzo i, com és costum, es dispararà al ple del migdia, a les dotze, i no a les dues.

Al concurs d’enguany optaven nou pirotècniques. En excedir les aspirants als dies disponibles, el sorteig ha deixat fora Peñarroja, de la Vall d’Uixó, i La Alpujarreña, de Granada.

També et pot interessar

stats