César Joaquín Agut i Adrián Gil anunciaran enguany la festa als carrers de Castelló de la Plana

L’alcaldessa destaca que l’extens currículum fester i cultural dels dos avala l’elecció com a pregoners de la Magdalena

César Joaquín Agut i Adrián Gil seran els pregoners de la Magdalena enguany / À Punt NTC

César Joaquín Agut i el xiquet Adrián Gil anunciarà enguany l’arribada de les festes fundacionals a Castelló de la Plana en ser escollits com a pregoners de la Magdalena. L’estreta vinculació que tots dos mantenen amb la festa ha sigut determinant en l'elecció, com va destacar l’alcaldessa, Begoña Carrasco.

El nom de César Joaquín Agut és ben conegut en l’àmbit fester i cultural de Castelló de la Plana. La vinculació que té amb les gaiates va començar a forjar-se a finals dels setanta, quan va començar a col·laborar amb diverses comissions, sobretot amb la gaiata 2 Fadrell. Membre de l’Associació d’estudis tradicionals Grup Castelló i de la Colla de Dolçainers de Castelló des de fa dècades, Agut també ha format part de l’Associació de Dansants del Corpus i ha participat en nombroses ocasions en el Betlem de la Pigà.

Membre de la confraria de la Mare de Déu del Lledó, l’any en què ha sigut designat sequier major per a anunciar l’arribada de la Magdalena l'agafa treballant en un projecte musical que es llançarà, també enguany, coincidint amb el centenari de la coronació de la patrona de la ciutat.  

D’altra banda, Adrián Gil, que s’encarregarà de comboiar la xicalla a participar en les festes el 4 de març, al llarg de la cavalcada, tot i la seua joventut acumula un bon historial de càrrecs en la festa. Des d’acompanyant infantil durant diversos anys, fins a president, fadrí d’or infantil l’any passat o gaiater d’honor —que li ha atorgat enguany la gaiata 6—, han sigut només alguns dels càrrecs que ha tingut.

Estudiant de primer de l’ESO a l’institut Sos Banyat i músic estretament vinculat a la Unió Musical del Grau, Adrián Gil també és patge de la confraria de Santa María Magdalena, on forma part de la secció de tambors, i integrant de la colla de dolçainers i tabaleters de l'AV Primer Molí.

Quan l’alcaldessa, Begoña Carrasco, els va comunicar la notícia es va mostrar convençuda que els dos interpretaran el seu paper de pregoners de la festa “d’una manera magnífica”, ja que tenen un extens currículum fester “que els fa idonis per a ostentar un càrrec de tanta importància per a la Magdalena”. “Estic convençuda que comptaran amb tota l’estima i admiració de la ciutat”, afegia Carrasco. 

També et pot interessar

stats