La gran mascletà encén la metxa de les Festes de la Magdalena

Les reines de les festes de la Magdalena, Lourdes Climent Moreno i Vega Torrejón, han donat el tret d'eixida a la setmana gran de Castelló de la Plana

Les reines de les festes de Castelló encenen la metxa de la gran mascletà / À Punt NTC

Els castellonencs i les castellonenques ja poden cridar ben fort allò de "Magdalena, festa plena". Aquest dissabte al migdia, les reines de les festes de la Magdalena, Lourdes Climent Moreno i Vega Torrejón, han donat el tret d'eixida a la setmana gran de Castelló de la Plana amb la gran mascletà inaugural, minuts després de l’esperat anunci de les festes i el llançament de carcasses. 

Com és tradicional, les reines han encés la metxa de la mascletà amb la il·lusió d'encetar les festes fundacionals del 2024. L'espectacle pirotècnic, llançat a la plaça del Primer Molí, ha tingut una duració aproximada de set minuts i s'hi han utilitzat més de 280 quilos de pólvora. L'encarregada d'inaugurar la festa ha sigut la pirotècnia Pibierzo, de Villaverde de La Abadía (Lleó), guanyadora del concurs de mascletaes del passat 2023.

Seguidament, s'ha realitzat un dels actes més simbòlics de la festa: la imposició del mocador al gegant Tombatossals de l'avinguda del Lledó i, a continuació, l'homenatge al rei Jaume I al seu monument.

També et pot interessar

stats