Alba Reche aposta per un equip íntegrament femení en els directes per combatre el masclisme en la indústria musical

La cantant il·licitana, que estrena EP aquest divendres, reivindica la presència de més dones damunt i darrere dels escenaris

Alba Reche i el seu equip saludant a la fi d'un concert
Alba Reche i el seu equip saludant a la fi d'un concert / Instagram: @albxreche

Alba Reche és una de les cantants valencianes amb més projecció en el panorama espanyol i ha arribat a situar el seu segons disc, La pequeña semilla, dins del rànquing dels 10 més venuts en tot l'estat. A més, ha aconseguit una nominació als Grammy Llatins de 2020. També vol utilitzar la seua influència per a ser un motor de canvi “actiu” dins de la indústria musical per a combatre el masclisme i el paternalisme “intrínsec” que l’envolta i que ella mateixa ha pogut patir en primera persona, segons ha declarat a l’agència Europa Press.

La il·licitana, que aquest divendres 23 de setembre presenta el seu nou EP, Honestamente triste, denuncia el blanqueig d’artistes masclistes en la indústria musical, que considera “insultant”, i la falta de dones en els festivals de música, una queixa recurrent des de fa ja uns anys. 

Per això ha decidit “reaccionar activament” i ha aconseguit que el seu equip per als directes estiga íntegrament format per dones. A més, l'exconcursant d’Operación Triunfo demana deixar arrere la imatge de l’artista individual amb bandes d’homes prou més majors que ella, ja que considera que “estem en un altre punt”. “Si de veritat ens sembla malament la falta de dones, crec que reaccionar activament és la solució”, conclou la jove abans de demanar els seus companys masculins que compten amb dones dins i fora dels escenaris, “també en els seus equips tècnics”. 

Música per a denunciar els abusos

Una de les cinc cançons de l’EP que estrena Reche aquest divendres, "Esa también fui yo", denuncia una situació d’abús que va patir en el passat, en un exercici de “prendre consciència” de moltes coses que l’ha ajudada a superar-les i sentir-se millor.  

Aquesta peça és una de les més “crues” del disc, reconeix, però assegura que ha valgut la pena perquè ha rebut una gran acollida per part del públic, i moltes persones li han escrit per a dir-li que s'hi senten reflectides i han viscut experiències similars. “Han pogut empatitzar amb la cançó, que és per al que serveixen les cançons”.

La il·licitana, coneguda per la seua faceta reivindicativa des que va saltar a la fama en el programa de Televisió Espanyola Operación Triunfo, subratlla la necessitat d’aquest tipus de temes de denúncia perquè considera que les cançons no deixen de ser un acte polític per molt que siguen cançons. “Es conten coses que són necessàries”, sentencia. 

També et pot interessar

stats