Alacant espera augmentar a 70 els rodatges de pel·lícules, sèries i publicitat en 2023

De moment s’han filmat 30 produccions entre les quals destaca un musical amb Antonio Banderas, 'Camino a Belén' 

Iimatge del rodatge de la serie 'Dime quien soy' en el castell de Santa Bàrbera en 2019
Imatge del rodatge de la serie 'Dime quien soy' al castell de Santa Bàrbera el 2019 / Ajuntament d'Alacant

La ciutat d'Alacant preveu augmentar enguany els rodatges de pel·lícules, sèries, documentals i anuncis publicitaris, i espera finalitzar l'exercici amb uns 70 projectes fets. Fins ara, enguany s'ha registrat una trentena de rodatges, mentre que durant tot el 2022 la ciutat en va acollir 48. Són dades de l’Alacant Film Office, l'oficina dependent del Patronat de Turisme Alacant City&Beach que tramita els permisos i assessora les productores que volen rodar a la ciutat, segons ha indicat aquest dilluns l'Ajuntament d'Alacant en un comunicat.

Alacant Film Office ha assenyalat que s'ha produït un "increment molt considerable" de peticions de permisos per a gravar, consultes sobre localitzacions i sol·licituds d'assessorament. Consideren que la posada en marxa de la Ciutat de la Llum, la inclusió d'Alacant en la Spain Film Commision, l'experiència que ja té la ciutat amb grans produccions internacionals i la cerca d'escenaris diferents per part de les productores "estan provocant que Alacant s'enlaire definitivament en aquest àmbit", ressalten.

La vicealcaldessa i responsable del Patronat de Turisme Alacant City&Beach, Mari Carmen Sánchez, ha valorat que la faena feta aquests anys està donant els seus fruits. També ha destacat que Alacant “ho té tot per a convertir-se en el plató que busquen les productores”, i ha emfatitzat factors com el clima, la varietat d'escenaris naturals i arquitectònics, els allotjaments i serveis, entre d'altres. 

Entre els pròxims rodatges destacats que han triat Alacant per a gravar part de la seua història, es troben la sèrie Las largas sombras, una producció de Disney+ amb un repartiment encapçalat per Belén Cuesta, Elena Anaya, Marta Etura i Irene Escolar, que rodarà escenes en una platja de la ciutat i en altres localitzacions de la província.

Així mateix, també es podran veure plans de diverses seqüències rodades a la ciutat d'Alacant en La ley del mar, amb Luis Tosar i Blanca Portillo, sobre el pesquer Francisco i Catalina, el vaixell de Santa Pola que va rescatar 51 migrants l'any 2006. També es rodarà a la ciutat una pel·lícula francesa.

El 2023, Alacant ja ha acollit una trentena de rodatges. El més destacat ha sigut el de la gran producció internacional Camino a Belén, un musical amb Antonio Banderas, i que suposa l'estrena en la direcció d'Adam Anders, productor d'èxits com The Prom i Glee. La pel·lícula s'estrenarà el 10 de novembre als Estats Units i en el tràiler que ha distribuït la productora es poden veure escenes rodades al saló Felip II del castell de Santa Bàrbera.

Com a producció nacional destacada, el Casino i el Teatre Principal van acollir el rodatge del biopic Camilo Superstar en format sèrie, d'Atresmedia. A més, la ciutat va servir d'escenari per al documental de Movistar sobre Ilia Topuria, el lluitador alacantí d'arts marcials que triomfa en aquesta disciplina.

La capital de l’Alacantí també ha figurat com a protagonista d'un programa de la televisió alemanya que narrava en directe l'arribada d'una família d'aquest país que es traslladava a viure a la ciutat. Igualment, una productora nord-americana va rodar a Alacant part de la seua sèrie Women in Spain. Així mateix, el consistori ha destacat que marques de referència en el sector tèxtil i de la bellesa han rodat anuncis publicitaris a la ciutat, principalment de moda de bany.

També et pot interessar

stats