Alacant es consolida com a plató cinematogràfic: 48 rodatges enguany i previsions "molt positives" per al 2023

La ciutat és escenari de produccions internacionals com The Interpreter, que va deixar més de 2,5 milions, la sèrie d'Amazon Sin huellas i un documental de C Tangana

Rodatge de 'Sin huellas'
Rodatge de 'Sin huellas' / Daniel Escale García

Alacant Film Office ha tramitat mig centenar de rodatges, entre pel·lícules, sèries, documentals, sessions fotogràfiques i anuncis publicitaris el 2002 i ha prestat assessorament a altres cinc produccions. A més, les previsions per a l'any pròxim són "molt positives",

Aquesta oficina, dependent del Patronat de Turisme Alacant City&Beach, és l'encarregada d'informar, assessorar i tramitar els permisos administratius per als rodatges a la ciutat.

Al llarg del 2022, Alacant ha albergat 48 rodatges, la qual cosa equival a mantindre els de l'any anterior, que va suposar l'enlairament després de l'aturada provocada per la pandèmia.

En el balanç de l'any es comptabilitzen produccions internacionals com The Interpreter, que va deixar més de 2,5 milions a la ciutat; la sèrie d'Amazon Prime Sin huellas i un documental de C Tangana com les més destacades.

També s'ha rodat part d'un altre llargmetratge nacional i han triat Alacant el programa britànic A Place In The Sun, que promou la compra de cases de l'audiència a l'estranger, un popular programa de viatges alemany i un altre japonés, així com anuncis de grans cases de cosmètica i de tèxtil, entre altres.

Les localitzacions han sigut d'allò més variades i han recorregut els barris, el centre i les platges sense oblidar el Castell de Santa Bàrbera. De fet, la quantitat de possibles escenaris dins de la mateixa ciutat és una de les característiques més valorades per les productores i les agències publicitàries.

La vicealcaldessa i responsable del Patronat de Turisme, Mari Carmen Sánchez, ha valorat "molt positivament el treball realitzat". Segons ha explicat, "les condicions de la ciutat per a captar rodatges, unides a la tornada a l'activitat de Ciutat de la Llum i al fet que Alacant s'ha integrat enguany en la Spain Film Commission, suposaran un impuls en aquest producte turístic".

L'oficina Alacant Film Office s'ha integrat enguany en Spain Film Commission per a captar més rodatges de pel·lícules i sèries, cosa que multiplica la visibilitat en els circuits nacionals i internacionals.

També et pot interessar

stats