Els rodatges cinematogràfics tornen a la Ciutat de la Llum d’Alacant

Una auditoria tècnica està revisant l’estat dels sis platós de què disposen els estudis cinematogràfics

Els rodatges cinematogràfics tornen a la Ciutat de la Llum d’Alacant / À Punt NTC

La Ciutat de la Llum es prepara per a tornar a acollir el rodatge de produccions cinematogràfiques una vegada finalitzen, al juliol, les restriccions que va imposar el Tribunal de la Competència de la Unió Europea el 2012. Aquestes setmanes està fent-se una auditoria tècnica per a revisar que els sis platós de què disposen els estudis cinematogràfics estan a punt per a acollir els primers rodatges.

Un dels llocs que es revisa minuciosament és el gran tanc aquàtic on es rodaren gran part de les escenes de Lo imposible, de Juan Antonio Bayona. Supervisen les bombes d'extracció d'aigua, un dels principals reclams dels estudis. A més d’Alacant, només a Malta es poden rodar escenes com les de l’aclamada pel·lícula. 

Productores de tot el món han començat a interessar-s'hi. Representants de quaranta empreses de la Motion Pictures Association dels Estats Units han conegut de primera mà el potencial dels estudis.

José Antonio Rodes, director general de la societat Projectes Temàtics, ha confirmat que ara hi ha una sobredemanda de produccions cinematogràfiques i ha assegurat que ara han de fer valdre actius com la Ciutat de la Llum. 

Alacant és ja un referent en l'àmbit digital, cosa que ha atret la Metro Goldwyn Mayer, que ha signat un acord amb l'empresa alacantina GGTech per a la creació de productes audiovisuals, relacions amb el gaming i l'entreteniment. En concret, volen centrar-se en l’àmbit documental, com el format docudrama. 

Es treballa contrarellotge en l'elaboració del pla estratègic perquè rodatges com el d’Astèrix i Obèlix puguen tornar, d'ací a uns mesos, als que es consideren els estudis cinematogràfics més grans d'Europa.

També et pot interessar

stats