Comença el rodatge de ‘La ley del mar’, amb Blanca Portillo i Luis Tosar

La nova minisèrie de RTVE i À Punt és la història basada en fets reals del rescat de 51 immigrants en aigües internacionals del Mediterrani

Es rodarà durant dos mesos en escenaris naturals de Madrid, Alacant, Santa Pola i la Ciutat de la Llum

Dirigida per Alberto Ruiz Rojo i produïda per Studio60 i MCFLY Prod. AIE

Blanca Portillo protagonitza 'La Ley del Mar'
Blanca Portillo protagonitza 'La Ley del Mar' / Departament de Comunicació
23 de maig 2023 - 14:29

RTVE i À Punt han començat aquest dimarts el rodatge de la nova minisèrie 'La ley del mar’, la història basada en fets reals d'un vaixell que va posar en escac a Europa i que protagonitzen Blanca Portillo i Luis Tosar.

El pesquer Francisco i Catalina de Santa Pola es va convertir el 2006 en el primer vaixell europeu a rescatar 51 immigrants subsaharians a la deriva en aigües internacionals del Mediterrani, a cent milles de Malta.

Dirigida per Alberto Ruiz Rojo, tindrà tres capítols i es rodarà durant dos mesos al 100% en escenaris naturals entre Madrid, Alacant, la Ciutat de la Llum i Santa Pola, incloent-hi un complex rodatge en alta mar.

Al costat de Luis Tosar i Blanca Portillo, completen el repartiment Sonia Almarcha, Víctor Clavijo, Alex Monner, Pau Durà, Lamine Thior, Carlos Serrano, Alfonso Lara, Teresa Hurtado, Eva Marciel i Paula Muñoz, entre altres.

Esta matí ha començat el rodatge de la sèrie
Esta matí ha començat el rodatge de la sèrie

La minisèrie té el suport d'RTVE i À Punt, està produïda per Studio60 i MCFLY Prod. AIE i s'estrenarà a través d'À Punt per a la Comunitat Valenciana, i RTVE per a tot el país. À Punt participa en el projecte ‘La ley del mar’ en la primera gran col·laboració en ficció d'RTVE i À Punt, primera d'una sèrie de projectes en marxa actualment i que busca enfortir els llaços entre les dues cadenes públiques i impulsar l'audiovisual valencià dins de l'àmbit nacional.

Així, nombroses productores i empreses de serveis valencianes formen part d'aquest ambiciós projecte, que rodarà els seus exteriors a localitzacions de la Comunitat Valenciana com Santa Pola, la Ciutat de la Llum i costa endins en alta mar.

El pressupost de la sèrie supera els 3 milions d'euros, dels quals À Punt n’aporta 700.000.

Per al director general d'À Punt, Alfred Costa, “aquesta producció il·lustra la potència del sector públic com a motor de l'audiovisual. Dues televisions públiques, À Punt i RTVE, i el magnífic complex de la Ciutat de la Llum d'Alacant, recuperada per la Generalitat Valenciana per a atraure inversions i reforçar la indústria audiovisual valenciana, han unit esforços. El resultat serà una sèrie de gran qualitat tècnica i artística que mostra el talent dels nostres professionals. En el repartiment, hi ha una important presència d'artistes valencians com per exemple Sonia Almarcha, Pau Durà, Paula Muñoz, Jordi Ballester, Víctor Clavijo o Ramón Ródenas, entre altres, així com una extensa figuració”. 

'La Ley del Mar' enceta rodatge
'La Ley del Mar' enceta rodatge

‘La ley del mar’

 El 14 de juliol de 2006, José Durá, ‘Pepe’, (Luis Tosar), i nou tripulants més del pesquer Francisco i Catalina van prendre la decisió, emparada segons ells en la denominada ‘llei de la mar’, de pujar a un vaixell preparat per a 10 tripulants, 51 immigrants eritreus encallats a deu milles de Malta, entre els quals hi havia una xiqueta de 2 anys i una dona embarassada.

Durant nou llargs dies, l'embarcació va quedar a l'espera de la decisió de les autoritats europees. Mentre les negociacions se succeïen entre la diplomàcia de mig Europa, més de seixanta persones convivien en només cinquanta metres quadrats.

Al seu torn, a Santa Pola, les parelles de la tripulació van mobilitzar l'opinió pública, un fet que feu que els mitjans de comunicació i les autoritats s'interessaren pel succés. També en paral·lel, l'ambaixadora espanyola a Malta, interpretada per Blanca Portillo, es va involucrar de ple a mobilitzar a la UE buscant una solució humanitària. Finalment, el 21 de juliol els immigrants van poder xafar terra ferma. Aquest succés va canviar la legislació europea sobre immigració després d'un heroic pols entre “les lleis de la mar i les de la terra”.

També et pot interessar

stats