Recorrem la Peníscola dels Targaryen

Peníscola es va convertir en la ciutat de Meereen en la sisena temporada de Joc de trons

Recorrem els escenaris de 'Joc de trons' a Peníscola / À Punt Mèdia
À Punt Mèdia
25 d'abril 2023 - 22:54

El rodatge de la nova temporada de la sèrie Andor en diferents indrets de València i Xàtiva ha tornat a posar damunt de la taula un fet ja conegut per les productores internacionals: la Comunitat Valenciana és molt cinematogràfica. El secretisme al voltant de la sèrie ambientada en l’univers Star Wars ha impedit que transcendisca res sobre l’elecció d’aquestes localitzacions al nostre territori, però l’equip de Bona vesprada ha parlat amb la responsable d’un altre rodatge mític: Joc de trons.

Fa dotze anys de l’estrena de la sèrie basada en la saga literària de George R. R. Martin, però no va ser fins a la sisena temporada, el 2015, quan el rodatge va arribar a les nostres terres. En concret, a una població que ja tenia un important currículum cinematogràfic: Peníscola.

La rampa de Felip II, als peus de la Gran Piràmide de Meereen
La rampa de Felip II, als peus de la Gran Piràmide de Meereen / À Punt Mèdia

A la rampa de Felip II, que van recórrer Tyrion Lannister i Lord Varys mentre parlaven dels seus plans polítics per a Ponent, ara qui parla és Laura Hidalgo, responsable del rodatge a la ciutat. “Aquesta és una de les localitzacions més reconeixibles, perquè va eixir en pantalla tal com podem veure ací”. En realitat, en el pla general podíem apreciar per damunt de les muralles del segle XVI, la Gran Piràmide de Meereen, això sí, sense l’harpia de bronze que la coronava originàriament, perquè Daenerys ja l’havia tombada.

El passeig del benjamí dels Lannister i l’eunuc conegut com l’Aranya els condueix al Portal Fosc –en la ficció, perquè en la realitat el recorregut hauria d’haver sigut invers, ja que aquesta entrada, obra de Juan de Herrera, es troba dalt de la rampa. “Quan Tyrion i Varis arriben a aquest lloc hi ha una multitud d’esclaus que escolten una arenga. Això ens permet reconéixer el Portal Fosc, perquè es veu exactament com el podem veure en la realitat”.

Una conjuració d'esclaus al Portal Fosc
Una conjuració d'esclaus al Portal Fosc / À Punt Mèdia

D’entrada, la raó per la qual el rodatge es va desplaçar fins a aquesta població del Baix Maestrat va ser casual. “La sèrie ja estava recorrent diferents indrets del nostre país, però un dels productors, un dels responsables de les localitzacions estiuejava a Alacant i coneixia la Comunitat Valenciana” explica Laura. “Van venir a Peníscola amb la intenció d’inspeccionar el port antic, perquè necessitaven un port, però finalment no els va convéncer”.

No obstant això, una vegada a Peníscola, la població va exercir la seua màgia sobre l’equip. “Quan van veure la ciutat vella, els va agradar tant que s’hi van quedar”.

Una altra localització destacada va ser la plaça de Santa Maria, on es va recrear tot un mercat d’època amb més de 400 figurants: “Va ser un dels llocs on més figurants van aparéixer durant el rodatge de la sèrie”.

Sembla que tot el món ha fugit del mercat de la plaça de Santa Maria
Sembla que tot el món ha fugit del mercat de la plaça de Santa Maria / À Punt Mèdia

L’equip de producció va arribar a Peníscola al juny i s’hi van estar tot l’estiu amb les tasques de preproducció i producció fins que va començar el rodatge al final de setembre.

“En realitat, el rodatge només va durar nou dies”, conta Laura Hidalgo, “però tota la preparació, amb la construcció dels decorats, va ser un desplegament espectacular i només l’equip tècnic eren ja vora 600 persones”.

La ciutat de Meereen és la més gran de les ciutats de la badia dels Esclaus i es descriu com un lloc increïblement ric. Altres localitzacions que van aprofitar per a recrear aquest punt neuràlgic del comerç d’esclaus en la Cançó de gel i foc, van ser la muralla i el jardí del parc d’Artilleria, on van rodar una seqüència amb Cuc Gris. “Molta atenció, perquè hi ha una escalinata molt reconeixible on té lloc una de les escenes més importants de tota la sisena temporada”, adverteix Laura.

Laura Hidalgo, directora de Comunicació i Turisme de Peníscola
Laura Hidalgo, directora de Comunicació i Turisme de Peníscola / À Punt Mèdia

Si eres fan d’una de les sèries més exitoses de la història de la televisió, vine a Peníscola i no t’oblides de fer el recorregut per les localitzacions de Joc de trons. Als cartells trobaràs informació sobre el capítol, la seqüència i algunes fotografies d’aquest rodatge inoblidable.

Ací pots veure el programa sencer de Bona vesprada:

També et pot interessar

stats