El Vítol posa el punt final a la Magdalena del retrobament i la pluja

Castelló de la Plana diu adeu a la Magdalena 2022 després de nou dies de festa i nombrosos actes cancel·lats a causa del temporal

Magdalena, vítol!
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 de març 2022 - 22:25 Actualitzat: 28 de març 2022 - 07:26

El Magdalena Vítol ha tancat aquest diumenge les festes fundacionals de Castelló de la Plana. Una Magdalena que ha tornat després de dos anys sense celebrar-se a causa de la covid, però que tampoc s'ha pogut gaudir com sempre a causa de la pluja incessant.

A pesar de tot, la Pirotècnia Reyes Martí de Borriana (Plana Baixa) ha pogut llançar la gran traca final, omplint els carrers d'olor a pólvora. A continuació, ha arribat un dels moments més emotius, quan les reines de la festa, Carmen Molina i Gal·la Calvo, han pujat al balcó de l'ajuntament per a entonar el tradicional "Magdalena", seguit per la resposta ensordidora dels assistents amb el crit de "Vítol".

Així, la Magdalena d'enguany ha estat marcada pel temporal, que ha obligat a cancel·lar diverses mascletaes i actes com la XX Mostra de Música i Folklore Regional o la Mostra Folklòrica. Altres s'han deslliurat de l'ajornament, però s'han hagut d'adaptar, com és el cas del Pregó, on es va canviar la tradicional desfilada del pregoner a lloms d'un cavall per la interpretació del text en el balcó de l'ajuntament per tal de protegir-se de la pluja.

Per altra part, l'oratge ha permés celebrar actes emblemàtics com la Romeria de les Canyes, l'Ofrena floral a la Mare de Déu del Lledó o el Pregó infantil, que no es va poder fer dilluns i s'ha fet finalment aquest diumenge.

L'acolorida Desfilada de Gaiates també va prendre diumenge passat els banyats carrers de la ciutat, amb un total de dènou monuments singulars i deu infantils. Enguany la comissió gaiatera Sequiol ha rebut el primer premi a millor gaiata per representar la ciutat. En la secció infantil, la guanyadora ha sigut la comissió gaiatera Farola-Ravalet.

D'aquesta manera, amb el clàssic "Vítol!", acaben unes Festes de la Magdalena que a pesar del mal oratge han destacat per tornar a dur el color, la història i el folklore als carrers de Castelló de la Plana després de dos anys de pandèmia.

També et pot interessar

stats