Magdalena 2022: la devoció per la Lledonera s'imposa a la pluja

Encara que per seguretat s'ha suspés la mascletà, el temporal no ha aigualit l'Ofrena ni les ganes de festa a les colles, gaiates i carrers de la capital de la Plana

Les reines de les festes de la Magdalena porten flors a la patrona
Les reines i dames de les festes de la Magdalena porten flors a la patrona / À Punt NTC

La pluja, el vent i el fred no han pogut amb la devoció dels castellonencs per la seua patrona, la Mare de Déu del Lledó, en les festes de la Magdalena, i s'han bolcat amb l'Ofrena floral a la basílica. L’Ofrena és un dels moments més esperats i emotius de les festes de la Magdalena.

Una comitiva formada per més de tres mil persones ha portat dos mil rams primaverals i de clavells per a teixir un mantell d'homenatge i devoció a la Lledonera en un acte que encara està en marxa i que culminarà amb els rams que portaran les reines de les festes, Carmen Molina i Gal·la Calvo.

Si a primera hora, l'Ajuntament de Castelló de la Plana anunciava la suspensió de la mascletà per seguretat a causa de les inclemències del temps, l'Ofrena s'ha mantés.

Enguany l'Ofrena ha tingut com a novetat un canvi en el disseny del tapís perquè el color primaveral predomina al costat de la imatge de la Lledonera. L'objectiu és que les floristeries puguen donar eixida a les flors que tenen i no sols hi haja rams de clavells. Els col·lectius que sí que han continuat portant rams de clavells són les gaiates i algunes entitats festeres i els colors són el roig, el groc i el blanc.

L'acte ha començat a les 10:30 del matí des de la plaça de Maria Agustina amb la participació de particulars, col·legis, associacions veïnals, escoles de ball, colles, cases regionals, la coral Vicent Ripollés, els pal·liers de la Mare de Déu del Lledó i l'Associació de Barrers de la patrona.

Moments de l'Ofrena aquest matí
Moments de l'Ofrena aquest matí / Sònia González
La Federació de Colles a l'Ofrena
La Federació de Colles a l'Ofrena / Sònia González
Rams de flors per a la Mare de Déu de Lledó
Rams de flors per a la Mare de Déu de Lledó / Sònia González

Ja de vesprada, a partir de les 16:00 hores, hi participen col·lectius com els cavallers templers, confraries, festes de carrer, gaiates, reines de la província, les màximes representants de la Magdalena en anys anteriors, corts d'honor, delegacions convidades, a més de l'alcaldessa, Amparo Marco, i membres de la junta.

Entremig de les ofrenes, al migdia ha tingut lloc la Trobada de Muixerangues, que s'ha traslladat per l'oratge des de l'esplanada del Palau de la Festa al recinte de la Pèrgola.

Trobada de Muixerangues a la Pèrgola
Trobada de Muixerangues a la Pèrgola / Teresa Violeta

Concert d'Omar Montes

En l'apartat musical, arriba el segon gran concert de la setmana, després que dijous nombrós públic gaudira de la proposta de música indie d'El Columpio Asesino i Dorian.

Per a aquesta nit canvia l'estil musical i està prevista l'actuació d'Omar Montes en el recinte de fires i mercats a partir de les 23:00 hores, amb entrada gratuïta. El conegut cantant i personatge mediàtic madrileny ha aconseguit un gran èxit amb el seu propi estil de flamenc-reggaeton que l'han ajudat a pujar a les llistes d'èxits.

Al mateix temps la festa es viurà fins a altes hores de la matinada amb les populars revetles de la Colla Rei Barbut a la plaça de les Aules i de la Colla Bacalao al carrer de Lluís Vives, així com els envelats de tots els sectors gaiaters.

També et pot interessar

stats