Milers de xiquets i xiquetes gaudeixen del Pregó infantil de la Magdalena

Després d'una espectacular mascletà amb sol, el Magdalena Vítol posarà aquesta nit el colofó a nou dies de festes fundacionals a Castelló de la Plana davall de la pluja

Milers de xiquets i xiquetes gaudeixen del Pregó infantil de la Magdalena / À Punt NTC

El Pregó infantil, que es va ajornar dilluns per la pluja, ha sigut l'acte protagonista aquest matí en l'última jornada de les festes de la Magdalena de Castelló de la Plana. Més de 2.200 xiquets i xiquetes han començat a les 10:30 hores una desfilada que ha partit des de la plaça Maria Agustina i ha discorregut fins a l'avinguda de Casalduch.

El pregoner infantil, Marc Osorio, ha sigut l'encarregat de cantar el Pregó de la forma tradicional, a lloms del cavall, i la reina infantil de les festes, Gal·la Calvo, i les dames de la ciutat han pogut gaudir per fi de l'acte dedicat als més menuts.

A l'inici han desfilat els carros engalanats de les colles en un Pregó infantil que ha oferit la seua estructura habitual amb la part de la mitologia, la fundacional, les gaiates, els col·legis i les associacions.

Com cada quart diumenge de Quaresma, aquesta nit els castellonencs ompliran la plaça Major per a acomiadar les Festes de la Magdalena al crit de "Magdalena Vítol".

Unes festes que han estat marcades per un temporal que ha deslluït o anul·lat molts actes. Però el mal oratge no ha vençut les ganes de festa després de dos anys de pandèmia, i el veïnat s'ha bolcat aquest dissabte amb l'Ofrena floral a la Mare de Déu del Lledó i ha omplit totes les actuacions musicals a les gaiates i les colles.

Espectacular mascletà

Però abans que arribe aquest moment, els castelloneces encara estan gaudint de molst actes, com per exemple la mascletà. Aquesta vegada sí amb sol i nombrós públic la pirotècnia de Borriana Reyes Martí ha sigut la protagonista de l'última jornada del concurs de mascletaes Ciutat de Castelló, després que ahir se suspenguera novament aquest acte per la pluja.

Moment en què les reines encenen la mascletà
Moment en què les reines encenen la mascletà / À Punt NTC
Mascletà de la pirotècnia de Borriana Reyes Martí
Mascletà de la pirotècnia de Borriana Reyes Martí / À Punt NTC
Nombrós públic ha pogut gaudir aquest diumenge de la mascletà a Castelló de la Plana.
Nombrós públic ha pogut gaudir aquest diumenge de la mascletà a Castelló de la Plana. / À Punt NTC

Aquesta pirotècnia serà també l'encarregada de la traca final per a acomiadar les festes abans que les reines de la Magdalena, Carmen Molina i Ga·la Calvo, facen el tradicional Magdalena Vítol de la plaça Major.

Actes del diumenge

17:00 h: Dansà infantil en la plaça de l'Hort dels Corders.

17:00 h: A la plaça de bous es torejaran sis bous de la ramaderia Jandilla amb els toreros Morante, Manzanares i Juan Ortega.

19:00 h: Entrega del XXX Masclet d'Argent de la Colla A Mitges, premi a la millor mascletà de la Magdalena 2022, en el local de l'Associació Moros d'Alqueria.

20:30 h: Actuació de DJ en plaça de Tetuan.

20:30 h: Desfilada final de festes, amb inici a l'avinguda Rei en Jaume. Recorregut: Colon, Enmig, Gasset, Major, Arxipreste Balaguer i plaça Major. En finalitzar, gran traca final a càrrec de Pirotècnia Martí, de Borriana, i tradicional Magdalena Vítol en la plaça Major.

També et pot interessar

stats