Torn per a les futbolistes en el juí del cas Rubiales

Alèxia Putellas, Irene Paredes i Misa Rodríguez declaren aquest dilluns davant del jutge que investiga l'expresident de la RFEF pels delictes d'agressió sexual i coaccions

Alexia Putellas, Jenni Hermoso i Irene Paredes, amb la copa de campiones del món
Alèxia Putellas, Jenni Hermoso i Irene Paredes, amb la copa de campiones del món / Europa Press

El juí del cas Rubiales pel bes no consentit a Jenni Hermoso entra en una nova etapa. Les jugadores de la selecció espanyola Alèxia Putellas, Irene Paredes i Misa Rodríguez declaren aquest dilluns davant del jutge que investiga l'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) pels delictes d'agressió sexual i coaccions.

Les futbolistes compareixen davant l'Audiència Nacional per a donar la seua versió sobre els fets que van tindre lloc el 20 d'agost, després de la victòria d'Espanya en el Mundial, així com les presumptes pressions que va rebre Jenni Hermoso per a justificar-los.

Per a indagar sobre les suposades coaccions, les acusacions preguntaran previsiblement a les jugadores pel viatge a Eivissa del qual van gaudir després de guanyar el títol, i en què també s'enquadren les presumptes pressions sobre Jenni Hermosos perquè diguera que el bes va ser consentit.

Amb el lema "S'ha acabat", totes les jugadores de la selecció van mostrar el seu suport unànime a Jenni Hermoso després del bes de Rubiales, que va provocar una onada d'indignació i que va acabar amb la seua dimissió al capdavant de la RFEF. Fins i tot 39 futbolistes espanyoles, entre les quals estaven 21 de les 23 que van guanyar el Mundial, van renunciar a anar a la selecció si no es produïen canvis estructurals en la RFEF.

Tot això va obrir una crisi en la RFEF que va acabar amb la destitució de Jorge Vilda com a entrenador i d'altres càrrecs importants com ara Andreu Camps, Miguel García Caba i Pablo García Cuervo.

Amb la compareixença de les futbolistes, el jutge Francisco de Jorge continua recaptant testimoniatges en el marc de la investigació a Rubiales, en una causa que recentment ha sumat altres tres imputats: l'exseleccionador femení Jorge Vilda; el director de la selecció masculina, Albert Luque; i el director de Màrqueting de la RFEF, Rubén Rivera.

El jutge també interrogarà com a testimonis el seleccionador masculí, Luis de la Fuente; l'exdirector de comunicació de la RFEF Pablo García-Cuervo; i el subdirector d'aquest departament, Enrique Yunta, entre d'altres.

Una de les primeres mesures del jutge del cas és la prohibició a Rubiales d'acostar-se a menys de 200 metres de Jenni Hermoso o comunicar-se amb ella durant la investigació. Ja han declarat davant del jutge el germà de la futbolista, que ha confirmat que Jenni Hermoso va rebre pressions de l'entorn de Rubiales per a dir que el bes havia sigut consentit; i l'expresident de la RFEF, que ho ha negat tot i ha assegurat que no hi va haver falta de consentiment en el bes.

També et pot interessar

stats