Un total de 39 futbolistes renuncien a la selecció

Totes les campiones del món menys les madridistes Athenea i Claudia Zornoza, juntament amb altres jugadores, exigeixen més canvis perquè els passos donats fins ara "no són suficients perquè se senten en un lloc segur"

Les jugadores campiones del món en el Mundial de Sidney
Les jugadores campiones del món en el Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda

Un total de 39 jugadores, entre les quals es troben totes les campiones del món excepte les jugadores del Reial Madrid Athenea del Castillo i Claudia Zornoza, han renunciat a participar en la convocatòria de la selecció espanyola de futbol per a disputar els pròxims compromisos de la Nations League.

En el comunicat, que han compartit algunes d'elles a través de les xarxes socials, exigeixen més canvis perquè els passos donats fins ara "no són suficients perquè se senten en un lloc segur" i sol·liciten a la RFEF una sèrie de canvis per a tornar a ser convocades. Aquestes són les seues exigències:

- Reestructuració de l'organigrama de futbol femení

- Reestructuració del Gabinet de la Presidència i Secretaria General

- Dimissió del president de la RFEF

- Reestructuració de l'Àrea de Comunicació i Màrqueting

- Reestructuració de la Direcció d'Integritat

Poc després, Claudia Zornoza, una de les dues campiones del món que no han firmat el comunicat, ha anunciat que es retira de la selecció.

Aquestes asseguren que no són suficients els canvis realitzats en el si de la Federació Espanyola de Futbol i que en necessiten més per a poder tornar a vestir la samarreta de la selecció. Entre aquests, de moment, hi ha hagut la dimissió de Luis Rubiales com a president de la Federació, així com la destitució de Jorge Vilda com a seleccionador i el nomenament de Montse Tomé per a substituir-lo.

La RFEF es compromet a fer canvis però demana temps

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) està convençuda que les transformacions en l'entitat són necessàries, però ha dit que aquestes es duran a terme de manera progressiva, amb la màxima celeritat possible.

D'aquesta manera, la RFEF ha explicat que Pedro Rocha liderarà el procés de transició fins a les pròximes eleccions, després de les decisions adoptades per la Comissió de Presidents de Federacions d'Àmbit Autonòmic i Territorials i de la junta directiva/comissió gestora. El primer pas ha sigut comptar amb una direcció legitimada per a poder dur a terme aquest procés, com la ratificada hui. “És fonamental escometre transformacions de manera progressiva i recuperar la dignitat i la credibilitat perduda després dels esdeveniments del Mundial”, ha indicat Rocha.

També s'ha fet una crida al diàleg i a la cooperació en un escenari que han qualificat "d'especialment atípic". La Federació aposta per "reforçar el compromís amb les campiones del món, per les quals sent un orgull enorme".

També et pot interessar

stats