La Fiscalia obri diligències contra Rubiales per agressió sexual

Yolanda Díaz assegura que els seleccionadors Jorge Vilda i Luis de la Fuente "no estan capacitats" per a continuar en els seus llocs

Rubiales i Hermoso s'abracen després de la final del Mundial / Reuters
Rubiales i Hermoso s'abracen després de la final del Mundial / Reuters
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
28 d'agost 2023 - 14:54 Actualitzat: 08 de setembre 2023 - 14:36

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha resolt obrir diligències d'investigació preprocessals en relació amb el bes que el president de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) li va fer a la jugadora de la selecció espanyola Jenni Hermoso en el lliurament de trofeus del Mundial celebrat a Austràlia perquè podria ser constitutiu d'un delicte d'agressió sexual, i es dirigirà a la jugadora de l'absoluta per a oferir-li emprendre accions legals.

Aquesta decisió es pren arran de les "manifestacions públiques" realitzades per la jugadora, de les quals es dedueix que el bes no va ser consentit. "Atés el moment extraprocessal en el qual ens trobem i l'inequívoc de les seues declaracions, cal determinar la transcendència jurídica d'aquestes", apunta, per a després informar que s'obrin diligències.

Díaz assegura que els seleccionadors “no estan capacitats” per a continuar

Sobre la polèmica, la vicepresidenta segona i ministra de Treball en funcions, Yolanda Díaz, ha assegurat que els seleccionadors de futbol Jorge Vilda i Luis de la Fuente "no estan capacitats" per a continuar en els seus llocs. "Aquells que aplaudeixen una agressió sexual no han de continuar en els seus llocs", ha manifestat després de mantindre una reunió amb la presidenta de l'associació més gran del futbol femení espanyol (Futpro), Amanda Gutiérrez, amb la finalitat d'estudiar noves mesures contra la discriminació laboral en el futbol. A més, ha lamentat que l’executiu haja actuat “amb lentitud” en el cas del bes a Jennifer Hermoso i que haja sigut un organisme internacional com la FIFA el que ha sancionat cautelarment Luis Rubiales i no una entitat espanyola.

En referència a l'assemblea de la Reial Federació Espanyola de Futbol de divendres, la ministra ha subratllat "el to amenaçador i vexatori (de Rubiales), en el qual s’ha vist el pitjor de la societat (...), i com es burlaven d'una persona i reien i li propiciaven més dolor". La ministra ha demanat la renovació de tots els òrgans de la RFEF i la depuració de responsabilitats personals de Rubiales.

Sumar ha formalitzat aquest matí també una nova denúncia davant el Consell Superior d'Esports (CSD) per la falta de paritat i l'incompliment de la llei en la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), una organització en la qual només hi ha 38 membres dones de 411, el 9% del total.

El CSD es desmarca de les crítiques

Sobre les crítiques a la “lentitud” a l’hora de prendre decisions, el president del Consell Superior d’Esports (CSD), Víctor Francos, ha explicat que el govern espanyol ha de seguir uns procediments, no com la FIFA, ha dit, que es tracta d’una entitat privada amb “mecanismes més laxos”. 

També en resposta a les declaracions de Díaz, ha recordat que als seleccionadors no els tria l’executiu. “A mi no em va agradar l’assemblea de divendres, ni el que s'hi va dir ni els aplaudiments, però parle personalment i no com a representant del govern. Però la continuïtat dels seleccionadors l’ha de decidir la RFEF”, ha postil·lat. 

També et pot interessar

stats