Rubiales presenta la dimissió com a president de la RFEF

El dirigent espera poder demostrar la seua innocència: "Tinc fe en la veritat i faré tot el que puga perquè prevalga"

Rubiales, en una imatge d'arxiu
Rubiales, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El serial ha arribat al final. Luis Rubiales ha presentat la dimissió com a president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) després del bes no consentit a Jenni Hermoso en la celebració del Mundial.

Rubiales ha anunciat aquesta decisió en una carta penjada en el su compte de Twitter. "Hui he transmés a les 21:30 h al president en funcions, Pedro Rocha, la meua renúncia al càrrec de president de la RFEF. També l'he informat que he fet el mateix amb el meu càrrec en la UEFA perquè el meu lloc en la vicepresidència puga ser substituït", assenyala.

El dirigent ha explicat que davant de "la veloç suspensió" provisional per part de la FIFA durant noranta dies i els altres procediments oberts contra ell, entén que "és evident" que no podrà tornar al seu càrrec, per la qual cosa "insistir" a quedar-s'hi i aferrar-se al càrrec no contribuirà "a res positiu", ni a la pròpia RFEF "ni al futbol espanyol".

Rubiales ha defés que no vol que el futbol espanyol "puga resultar perjudicat" i està segur que la seua eixida portarà "l'estabilitat" necessària que permetrà que la candidatura d'Espanya, Portugal i el Marroc per al Mundial de 2030 tinga èxit.

Però, també ha aprofitat el comunicat per a atacar, ja que, segons afirma, "hi ha poders fàctics que impediran" el seu retorn i que ha patit una campanya "massa desproporcionada". També, espera poder demostrar la seua innocència: "Tinc fe en la veritat i faré tot el que puga perquè prevalga". A més, ha apuntat que les seues filles, família i la gent pròxima "han patit els efectes d'una persecució desmesurada, així com moltes falsedats".

L'escrit conclou desitjant sort a treballadors, assembleistes, federatius i gent del futbol i donant les gràcies a la gent que li ha donat suport.

Aquesta dimissió arriba dos dies després que la Fiscalia presentara una querella pels delictes d'agressió sexual i coaccions contra el president suspés de la RFEF. Abans, Jenni Hermoso va denunciar Rubiales davant la Fiscalia per uns fets que van tenir lloc sense el seu consentiment i va relatar la "pressió constant i reiterada" que van patir ella i el seu cercle més pròxim perquè aprovara públicament el bes que li va donar el seu superior.

També et pot interessar

stats