Jennifer Hermoso denuncia Luis Rubiales davant de la Fiscalia

La Fiscalia de l'Audiència Nacional presentarà pròximament una querella contra el president suspés de la RFEF

La futbolista de la selecció espanyola Jennifer Hermoso
La futbolista de la selecció espanyola Jennifer Hermoso en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La futbolista Jennifer Hermoso ha formalitzat la seua denúncia contra Luis Rubiales, president suspés de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), pel bes que li va fer després de guanyar la final del mundial el mes d'agost passat a Sydney.

Fonts fiscals han informat que la jugadora de la selecció femenina va comparéixer aquest dimarts davant de la tinenta fiscal de l'Audiència Nacional Marta Durántez en la Fiscalia General de l'Estat per a denunciar formalment Rubiales. Després d'aquesta decisió de la guanyadora del Mundial, essencial per a continuar el procediment, la Fiscalia presentarà "com més prompte millor" una querella contra Rubiales davant dels Jutjats Centrals d'Instrucció de l'Audiència Nacional, atés que els fets van succeir fora del país, a Austràlia. Fins ara no ha transcendit cap extrem d'aquesta declaració davant de la Fiscalia en ser matèria reservada.

Va ser el passat 28 d'agost quan la Fiscalia de l'Audiència Nacional va decidir obrir diligències d'investigació preprocessals en relació amb aquest fet en entendre que podria ser constitutiu d'un delicte d'agressió sexual. A més, en aquest mateix decret, la tinenta fiscal, Marta Durántez, anunciava que es dirigiria a la jugadora de l'absoluta per a oferir-li emprendre accions legals. Un oferiment que Hermoso ha arreplegat, ja que ha presentat finalment una denuncia expressa a Rubiales.

Aquest pas de la Fiscalia es produïa a la vista de les "manifestacions públiques" fetes per la jugadora, de les quals deduïa que sostenia que l'acte sexual va partir i que dugué a terme Rubiales no va ser consentit. "Atés el moment extraprocessal en el qual ens trobem i l'inequívoc de les seues declaracions, cal determinar la transcendència jurídica d'aquestes", va apuntar Durántez.

La ministra d’Igualtat en funcions, Irene Montero, ha fet costat a Hermoso després que denunciara en una publicació en X, abans Twitter. "No estàs sola. Som milions amb tu", ha escrit.

També et pot interessar

stats