La Fiscalia es querella contra Rubiales per agressió sexual i coaccions a Jenni Hermoso

El Ministeri Públic considera que l'actuació del president de l'RFEF no va ser consentida i, per tant, pot ser constitutiva d'aquests delictes

Luis Rubiales, en una foto d'arxiu
Luis Rubiales, en una foto d'arxiu / Eidan Rubio

El cas Rubiales arriba a l'Audiència Nacional. La Fiscalia ha presentat una querella pels delictes d'agressió sexual i coaccions contra el president suspés de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), pel bes no consentit a Jenni Hermoso en la celebració del Mundial aconseguit per Espanya. Aquesta querella arriba després que la jugadora denunciara Rubiales davant de la Fiscalia.

"Pressió constant i reiterada"

En la seua compareixença, Hermoso va assegurar que els fets van tenir lloc sense el seu consentiment i va relatar la "pressió constant i reiterada" que van patir tant ella com el seu cercle més pròxim per part de Rubiales i del seu entorn professional perquè aprovara públicament el bes que li va donar el seu superior.

La tinenta fiscal de l'Audiència Nacional, Marta Durántez, relata en la seua querella que la futbolista va patir "una situació de fustigació, en contra del desenvolupament de la seua vida en pau, tranquil·litat i lliurement", que podria constituir un delicte de coaccions del president suspés de l'RFEF.

Entre les diligències que proposa practicar hi ha la declaració de Rubiales com a investigat pels delictes d'agressió sexual i coaccions i la d'Hermoso, en qualitat de víctima. També demana que es consulte a les autoritats australianes si l'actuació del directiu és constitutiva de delicte al país, requisit perquè la jurisdicció espanyola investigue els delictes que s'hagen comés presumptament a l'estranger si els suposats autors són espanyols.

El Ministeri Públic considera que l'actuació de Rubiales no va ser consentida i, per tant, pot ser constitutiva d'un delicte d'agressió sexual i d'un altre de coaccions per la pressió que va patir la jugadora i el seu entorn després de l'episodi. En conseqüència, sol·licita a l'Audiència que òbriga una causa contra el president suspés de l'RFEF, i ara el jutjat en el qual recaiga la querella ha de decidir si obri procediment penal contra ell.

Aquest cas també arribarà a l'Eurocambra, ja que el ple del Parlament Europeu debatrà el dijous de 14 de setembre sobre la "violència i la discriminació en l'esport" després dels esdeveniments ocorreguts en la final del Mundial de futbol celebrat a Austràlia i Nova Zelanda.

Rubiales s’aferra al càrrec

Tot i que els fets en la seua contra se succeeixen, el president suspés de l'RFEF sempre ha mantingut la seua innocència i ha assegurat que “continuarà defensant-se per a demostrar la veritat”. Fins i tot ha arribat a acusar el govern espanyol de pressionar en la seua contra i no garantir la separació de poders.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha titllat de "vergonyosos" els discursos i les actituds de Rubiales i ha deixat entreveure en nombroses ocasions que no pot seguir al capdavant de la federació.

El govern estatal va demanar al Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) la suspensió cautelar de Rubiales, per haver "danyat directament la imatge de l'esport espanyol", després que aquest organisme li obrirà un expedient disciplinari només per dues infraccions greus.

També et pot interessar

stats