Rubiales acusa el govern espanyol de pressionar en la seua contra i no garantir la separació de poders

El fins ara president de la RFEF assegura que “continuarà defensant-se per a demostrar la veritat”

Rubiales, davant l'assemblea general de la RFEF aquest divendres
Rubiales, davant l'assemblea general de la RFEF de divendres passat / Efe
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
01 de setembre 2023 - 20:55 Actualitzat: 01 de setembre 2023 - 20:58

Rubiales s’aferra al càrrec. En un extens comunicat enviat als mitjans de comunicació, el fins ara president de la Reial Federació de Futbol Espanyola (RFEF) ha reaccionat a la decisió del Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) i a la posterior compareixença del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, i ha qüestionat que el govern espanyol no garantisca la separació de poders i estiga pressionant en la seua contra. 

“Em preocupa especialment que, alguns dels qui han de proclamar i contribuir a garantir la separació de poders al nostre país, s'obstinen a prendre part i pressionar en contra meua, en lloc de deixar que la justícia actue amb totes les garanties, mantenint-se al marge", diu el text. 

Aquesta vesprada el TAD ha fet públic que estima parcialment la denúncia presentada pel Consell Superior d'Esports (CSD) i ha acordat obrir-li un expedient disciplinari per dues infraccions greus, i no molt greus, que era el màxim castic. Això suposa que el bes a Jenni Hermoso no es pot qualificar d'abús de poder, i per això l’organisme governamental no pot decretar la suspensió provisional de Rubiales. Davant d'aquesta decisió, Iceta ha anunciat en roda de premsa que, en aplicació de l’article 102 de la llei de l’esport, el CSD insta el TAD que procedisca a suspendre temporalment de les funcions a Rubiales fins que es resolga l’expedient, i ha avançat que estudiaran adoptar altres mesures.

Tal com va manifestar durant la intervenció davant dels presidents territorials de la RFEF divendres passat, Rubiales ha denunciat que durant les dues últimes setmanes ha viscut un “linxament polític i mediàtic sense precedents” a escala nacional i internacional del qual –diu– “s’ha mantingut al marge”. “Continuaré defensant-me per a demostrar la veritat”, ha afegit. 

A més, també ha parlat sobre feminisme, sobre el qual afirma que “no es tracta d’afonar un home —ni una dona— sense un juí just”. “La igualtat va de drets idèntics per a tots. La justícia s'aplica sobre persones sense que el gènere haja de marcar prèviament el resultat”, afegeix.

Comunicat de Luis Rubiales
Comunicat de Luis Rubiales / Twitter: @LuisRubiales17

També et pot interessar

stats