Sánchez a Rubiales: "S'ha acabat"

El govern d'Espanya ha demanat al TAD la suspensió cautelar del president de la RFEF per "danyar la imatge de l'esport espanyol"

El secretari general del PSOE i president del govern estatal en funcions, Pedro Sánchez, a Màlaga
El secretari general del PSOE i president del govern estatal en funcions, Pedro Sánchez, a Màlaga / Alex Zea (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 de setembre 2023 - 15:23 Actualitzat: 02 de setembre 2023 - 20:04

El govern estatal ha demanat al Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) la suspensió cautelar del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, per haver "danyat directament la imatge de l'esport espanyol". Així ho ha avançat aquest dissabte el diari El País, que ha tingut accés al contingut de la petició.

L'executiu espanyol explica que els actes de Rubiales, "d'especial gravetat" tant en l'entrega de trofeus com en la llotja d'autoritats, han tingut "una difusió extraordinària en l'àmbit internacional" i posa l'accent també en el fet que Rubiales és el màxim representant del futbol espanyol.

En aquesta línia, hores abans que es fera públic aquest text, el secretari general del PSOE i president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha enaltit en un míting la "reacció exemplar" de les jugadores de la selecció espanyola femenina de futbol davant les "actituds i els discursos vergonyosos" del president de la RFEF. També ha donat a entendre que no pot seguir al capdavant de la federació.

"No pot aspirar a representar Espanya i deixar-la malament amb actituds i amb discursos que ens avergonyeixen i que no ens representen", ha afirmat Sánchez aquest dissabte a Màlaga en un acte del PSOE, en referència al president suspés de l'RFEF, del qual no ha pronunciat el seu nom.

Pedro Sánchez ha destacat que "la marca Espanya és la reacció espectacular de la societat espanyola que, com les esportistes, també ha dit: 's'ha acabat'’'. En aquesta línia, ha remarcat que "les nostres jugadores han guanyat dues vegades: una al camp i una altra donant al món una lliçó d'igualtat entre homes i dones". 

Sánchez ha reivindicat l'"onada gegant i imparable" del feminisme impulsada per dones que "han decidit no tornar a sotmetre's mai més als homes, als nóvios, als marits, als caps i a presidents de federacions esportives".

Així, ha ressaltat que les dones compten amb "milions d'homes compromesos per a aconseguir la igualtat real i efectiva entre homes i dones", un àmbit en el qual ha reconegut que "queden moltíssimes coses per fer" com, a parer seu, han demostrat els successos "absolutament lamentables" relacionats amb Rubiales.

També et pot interessar

stats