Els hostalers de València estimen que operaran al 80% el cap de setmana
Sis de cada deu bars i restaurants de València ja han représ l’activitat en la fase 2, segons els càlculs de la patronal d'hoteleria.
L’hostaleria ha fet un pas més cap a la “nova normalitat” amb l’estrena de la fase 2 de la desescalada. Des d’aquest dilluns els locals poden obrir el 40% de l’aforament interior. Això ha portar a la reactivació de bars i restaurants que no havien obert en la fase anterior, quan l’activitat es restringia a les terrasses.
La Federació Empresarial d'Hostaleria de València (FEHV) estima que la reobertura dels negocis frega el 60% a la ciutat i preveu que podria augmentar al 80% el cap de setmana gràcies a les reserves. En aquest escenari, la FEHV anticipa una “bona setmana” però amb un comportament desigual, amb més activitat als locals de les platges que al centre, on encara pesa el teletreball i el tancament de molts comerços.
Tot i les bones perspectives, la federació valenciana manté les reserves sobre la viabilitat econòmica d’aquest model de negoci a mig gas. En aquest sentit, insisteix a reclamar al govern espanyol mesures de finançament i més claredat en l’evolució dels ERTO o en la data concreta de reactivació de lla mobilitat entre províncies, en el marc de la campanya estatal #Siéntateconlahostelería.
Més llegit
-
L'avi dels menors desapareguts a Indonèsia: "La probabilitat de trobar-los vius és poca"
-
La família dels desapareguts a Indonèsia demana que es mantinga activa la recerca
-
La Generalitat envia l'ES-Alert a tota la província de València per risc d'inundacions
-
La família de les víctimes del naufragi a Indonèsia demana prudència i evitar especulacions
-
La Comunitat Valenciana davall de la pluja: l'Aemet apuja a roig l'avís activat al litoral sud de València
-
Els rius d'Albaida i Magre superen el llindar groc al pas per Manuel i Guadassuar, respectivament