Declarada la fi de la crisi sanitària i de l'obligatorietat de les mascaretes

Les mascaretes ja no seran obligatòries en centres sanitaris, sociosanitaris i farmàcies, però sí en zones hospitalàries amb crítics i immunodeprimits, quiròfans i UCI

Les mascaretes passaran a ser només una recomanació en la majoria d'espais / À Punt NTC

Les mascaretes ja no seran obligatòries en centres sanitaris, sociosanitaris i farmàcies, segons un acord aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres, que declara la finalització de la situació de crisi sanitària ocasionada per la covid-19.

L'acord, que entrarà en vigor una vegada es publique al BOE, subratlla "l'especial vulnerabilitat dels centres sanitaris" i "la necessitat de reforçar l'ús de la mascareta en determinats contextos".

Així, assenyala les persones que treballen en unitats de vigilància intensiva i en unitats amb pacients vulnerables; urgències hospitalàries o d'atenció primària, inclosa la sala d'espera; centres residencials de majors i persones amb discapacitat i persones simptomàtiques quan estiguen en espais compartits i professionals que els atenen.

En el cas de les residències de majors i persones amb discapacitat, l'acord insta a prendre "precaucions addicionals en el cas d'aparició de símptomes en treballadors, residents o visitants, per a evitar brots i cuidar el benestar dels majors, tant físic com emocional".

L'acord valora l'informe del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries que, de forma consensuada amb la Ponència d'Alertes, considera que la covid-19 "ha sigut controlada i, encara que aquesta malaltia continua sent rellevant per a la salut pública, ja no suposa una situació de crisi sanitària a Espanya".

També et pot interessar

stats