Sanitat endarrereix la retirada de la mascareta

El ministre Miñones ha indicat que la retirada definitiva en centres de salut, hospitals, farmàcies i altres centres sociosanitaris es farà "tan prompte com siga possible"

El ministre de Sanitat, José Miñones (dreta), amb màscara aquest dilluns a Santiago de Compostel·la
El ministre de Sanitat, José Miñones (dreta), amb màscara aquest dilluns a Santiago de Compostel·la / Lavandeira jr (Efe)

El ministre de Sanitat, José Miñones, ha afirmat que la retirada definitiva de l'obligatorietat de la mascareta en centres de salut, hospitals, farmàcies i altres centres sociosanitaris no es tractarà en el Consell de Ministres de dimarts.

En declaracions als periodistes amb motiu d'una visita a la Fundació Gallega de Medicina Genòmica, Miñones ha indicat que la retirada definitiva de la mascareta decretada per a previndre el contagi del virus de la covid-19 es farà "tan prompte com siga possible".

"Sabem que no serà demà en el Consell de Ministres perquè no és simplement la part de les mascaretes sinó que és tot un decret de crisi sanitària, que ha de ser informada i ha de passar els tràmits administratius corresponents", ha explicat. "Està feta la consulta al Consell Interterritorial de Salut, que era l'objectiu que teníem prioritari, i en el moment que tenim la consulta ja feta i que va ser secundada per totes les comunitats autònomes", ha afegit.

El ministre ha apuntat que ara preveu sotmetre-ho al Consell de Ministres, i "en el moment que puguem, com més prompte millor, que és l'objectiu, perquè podrem ja fer l'anunci corresponent de la retirada de les mascaretes i de totes aquelles mesures que estaven aprovades amb aquest decret de crisi", ha aclarit el titular de Sanitat.

El Consell Interterritorial de Salut va donar suport divendres passat a la retirada definitiva de l'obligatorietat de les màscares en centres de salut, hospitals, farmàcies i altres centres sociosanitaris, i només mantindre-la en zones hospitalàries amb malalts crítics, per la qual cosa n'acabarà l'ús generalitzat.

També et pot interessar

stats