Els contagis de covid repunten a la Comunitat Valenciana un mes després d'alçar l'alerta sanitària

La venda de test d'antígens per a detectar la malaltia creix un 174% durant l'última setmana de juliol

Venda d'un test d'antígens per a detectar la covid a una farmàcia en una imatge d'arxiu
Venda d'un test d'antígens per a detectar la covid en una farmàcia, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Un mes després que es donara per finalitzada l'alerta sanitària per covid i en el primer estiu sense cap classe de restricció, els casos de contagi repunten en la Comunitat Valenciana. Estem en nivells semblants al mes de febrer. Una situació que no preocupa les veus expertes, tot i que recorden que no es pot abaixar la guàrdia. 

La venda de test d'antígens per a la detecció de la covid-19 ha augmentat un 174% a la Comunitat Valenciana l'última setmana de juliol, en subministrar-se 22.830 unitats. Suposa el tercer major increment a l'Estat després de Navarra (988%) i el País Basc (204%).

Les dades, que han sigut obtinguts a través de 6.500 farmàcies, indiquen que en total s'han venut a Espanya uns 179.965 test durant els últims set dies de juliol.

A les farmàcies les proves d'antígens s'han esgotat en els últims dies. No obstant això, malgrat els augments de vendes de test, les xifres s'allunyen de les de l'any anterior, quan per aquestes dates les farmàcies espanyoles van arribar a vendre prop de quatre milions d'unitats.

Cal recordar que el 28 de juliol es va publicar l’últim comunicat amb actualització de casos de covid a la Comunitat Valenciana, des que va començar la pandèmia de coronavirus, el 14 de març del 2020. Des d'aquesta dada ja no es notifiquen els contagis.

El 4 de juliol, el Consell de Ministres va decretar el final de la crisi sanitària per la covid, però els casos positius no han fet més que créixer. Segons les dades de la Conselleria de Sanitat, a la Comunitat Valenciana es van registrar vora 1.600 casos l'última setmana del mes de juliol, i més de la meitat dels positius tenen més de 65 anys.

Espanya, a través de les farmàcies, ha augmentat les vendes de tests en l'última setmana de juliol, del dia 24 al 31, en un 112% respecte a finals del mes de juny, quan es va localitzar l'última vall.

Tot i l'augment dels contagis, els efectes en la salut són més lleus que en el passat gràcies a les vacunes.

Les veus expertes han indicat a À Punt que la situació no és encara preocupant, però cal anar amb compte, perquè el virus ens recorda que no és convenient abaixar la guàrdia. 

També et pot interessar

stats