Menys alumnes per aula

El conseller d'Educació parla de la polèmica de l'examen C1 de valencià de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

Vicent Marzà entrevistat en "Les notícies del Matí"
Vicent Marzà entrevistat en "Les notícies del Matí"
21 de juny 2018 - 15:15

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha parlat hui amb el nostre equip de Les notícies del matí per a analitzar la seua gestió en matèria d’educació. Ha sigut una entrevista interactiva, en què mitjançant les xarxes socials s’ha cridat a la participació del oients, que han pogut obtindre una resposta immediata a les preguntes formulades.

El curs escolar està a punt d’acabar i, com a cloenda, Marzà afirma que durant aquest període s’ha aconseguit una millora en les condiciones d’educació. “Hem reduït les ràtios, hi ha més professionals i la coeducació es troba en el centre del model. Però no tot és perfecte, estem treballant per a millorar”, ha afirmat el conseller.

Les crítiques a la seua conselleria vénen principalment per les deficiències en infraestructures o per l’existència encara de barracons. El conseller ha afirmat que els barrancons en les escoles no es poden llevar en 4 anys. “Hem acabat 18 centres i 18 més estan en construcció. Anem 6 vegades més ràpid que el govern anterior, però per a nosaltres no és suficient”, ha reblat Marzà.

D’altra banda, ha confirmat que la seu intenció és que hi haja menys xiquets per aula per a atendre’ls millor. En aquest sentit, ha assegurat: “Els mestres ara tenen 7 xiquets menys”.

Respecte al debat de la instauració de la jornada intensiva en les escoles, Marzà ha explicat que encara es prompte per a determinar quin tipus de jornada és més favorable i que la decisió està a les mans de pares i mares, i per aixo s'han fet les votacions.

Marzà també ha parlat de la polèmica que envolta la primera fase de l'examen del C1 de valencià de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià. Els examinands han reunit més de 14.500 firmes per a reclamar, segon ells, “una prova justa i d'acord amb el nivell”. Sobre això, el conseller ha afirmat: “Hi ha hagut molt de rebombori per una part de l’examen abans de saber la nota, però hem vist que hi ha un percentatge més alt d’aprovats en la primera fase de l’examen que l’any passat. El que volíem és que el valencià s’adaptara al Marc Europeu Comú de Referència (MECR) per a equiparar-lo a la resta d’idiomes”.

També et pot interessar

stats